10 Aralık 2011

Patlıcan grateni

Herkese merhabalar...
Geçen annemlerin geldiĝinde, bu yemeĝi de seçtim yapmak için.
Deneyin çok güzel oluyor...

Malzemeler:
2-3 patlıcan
sıvıyaĝ
kıyma
maydanoz
karabiber
salça (domates püresi)
tuz
arzuya göre köfteye ve kıymaya yakıșan diĝer baharatlar
krem freș veya beșamel sos

Yapılıșı:
Ilk önce patlıcanlar yıkanır, yuvarlak halkalar halinde doĝranır, sıvı yaĝda
kızartılır.
Bir kaba alınır.
Hepsi kızartıldıktan sonra bir tavaya sıvıyaĝ konur ve kıyma kızartılır.
Sonra kıymanın içine maydanoz, tuz, karabiber ve diĝer baharatlar eklenip karıștırılır.
Daha sonra salça veya püre ilave edip harmanlanır.

Güzel kıvam alınca (hafif sulu olunca sos daha güzel oluyor) kıymayı kenara alıyoruz.

Kızartılmıș patlıcanları borcama koyuyoruz (iki kat) üzerine sosunu ilave ediyoruz sonra yine patlıcanları vs.
En üste beșamel sosu veya krem freș diye adlandırılan sosu ilave ediyoruz ve yayıyoruz.

Dilerseniz rendelenmiș peynirde ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder