14 Ocak 2013

Lahana bohçalari


 

Merhabalar herkese...

Uzun bir aradan sonra yine güzel bir tarifle karsinizdayim.

Kusuruma bakmayin nolur ama malum hamilelik vs. fazla mutfaga girecek vakit olmuyor.

Herkese sevgiler...

Malzemeler:

10-12 adet lahana yapragi
kiyma 
tereyagi
sogan
2 dis sarimsak
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi seker
tuz
1 tatli kasigi karabiber
1yemek kasigi nane
1cay fincani zeytin yagi


Yapilisi:

1. Lahana yapraklarini kaynar suda 5-10 dakika haslayin .
(Yapraklarin orta damar kisimlari cikartin.)
2. Sogani ince ince kiyilip tereyaginda kizartin.
Ayiklanip yikanmis pirinci ilave edilip bir iki karistirin.
Uzerine bir su bardagi su ve tuz ilave edip kapagi kapatilarak pisirin.
3.Suyunu cektikten sonra kiyma ,nane, karabiber ilave edilip karistirin.
Lahana yapraginin bir tanesini kucuk bir kaseye yerlestirin.
Kenarlarini disariya sarkitin.
4.Hazirladiginiz harctan icine yeteri kadar doldurun.
Lahanin disina tasan yapraklari üzerine kapatin.
Ters cevirerek borcam tepsinin uzerine yerlestirin.
Diger lahana yapraklarinada ayni islemi uygulayin.


Üzerine sos hazirlama:

1.3 su bardagi su, 2 yemek kasigi salca,1 yemek kasigi kirmizi biber salcasi, sarimsak (ezilmis), 1 cay fincani sivi yag ,yarim limon suyu ,tuz hepsini karistirin.
2. Dolmalarin üzerine döküp 250 derece kizgin firinda yaklasik 40- 45 dakika pisirin.


AFİYET OLSUN.


Tarifin kaynagi:  ozguluntarifleri

8 yorum:

  1. Allah tamamina erfirsin insallah emelcigim, haika bir tarif ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. görüntü nefis canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık hayatım nefisss..

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim. Dilerim sağlıkla geçirirsiniz bu süreci. Ellerinize sağlık. Harika olmuş yine.

    YanıtlaSil