Merhabalar herkese....
Genelde akșamları zaman bulabiliyorum bloguma, sabah ve öĝle ordan oraya koșturuyorum genelde.
Şimdi sizinle paylaștıĝım tarifle yaklașık 1 sene önce tanıștım. Almanya`da bu tür kurabiyelere „Nussecken“ derler. Pastanelerde satılır ve bana kalırsa pahalıdır.
Şimdi sizinle paylaștıĝım tarifle yaklașık 1 sene önce tanıștım. Almanya`da bu tür kurabiyelere „Nussecken“ derler. Pastanelerde satılır ve bana kalırsa pahalıdır.
Bir iș arkadașım bir gün bana bu kurabiyeyi getirmiști. Ondan sonra bir çok kez kendim yaptım ve her defasında övgü aldım.
Bence biraz deĝișik birșey o nedenle deneyin derim...Sevgiler :-)))
Malzemeler:
Hamuru için:
130 g tereyaĝı veya margarin
130 g șeker
2 yumurta
300 g un
1 çay kașıĝı kabartma tozu
Üstü için:
2-3 yemek kașıĝı kayısı reçeli (Aprikosenkonfitüre)
200 g tereyaĝı veya margarin
200 g șeker
2 paket vanilya
200 g dövülmüș fındık (gehackt)
100 g kıyılmıș fındık (gemahlen)
4 yemek kașıĝı su
çikolata
Yapılıșı:
1.
Fırın tepsisine yaĝlr kȃĝıt serin. Bir kabta bütün malzemeleri katarak hamuru hazırlayın.
Hamuru fırın tepsisine merdane yardımı ile yayın. Merdaneyi hamurun ortasından kenarlarına doĝru yaymaya çalıșın. Olmadıĝı yere hamuru ellerinizle çekin. Önemli olan hamurun tepsiyi tamamı ile kaplaması (șekli önemli deĝil çünkü üzerine zaten fındık dökeceĝiz). Üzerine reçeli sürün.
2.
Tereyaĝı, șekeri ve vanilyayı bir kaba koyarak șeker eriyene kadar bekletin. Sonra iki tür fındıĝı ve suyu ilave edin. Fazla yanmasın (koku veriyor) biraz karıștırın. Karıșımı hamurun üzerine sürün.
3.
175 derecede yaklașık 25 dk. fırında pișirin. Piștikten sonra sıcakken hamuru ilk önce dörtgen șeklinde sonra çgen șeklinde kesin. Kenarlarını eritmiș olduĝunuz çikolataya bandırın.
Kurabiyeleri yaĝlı bir kȃĝıt üzerine koyun ve soĝutmaya bırakın.
Afiyet olsun
Hamuru için:
130 g tereyaĝı veya margarin
130 g șeker
2 yumurta
300 g un
1 çay kașıĝı kabartma tozu
Üstü için:
2-3 yemek kașıĝı kayısı reçeli (Aprikosenkonfitüre)
200 g tereyaĝı veya margarin
200 g șeker
2 paket vanilya
200 g dövülmüș fındık (gehackt)
100 g kıyılmıș fındık (gemahlen)
4 yemek kașıĝı su
çikolata
Yapılıșı:
1.
Fırın tepsisine yaĝlr kȃĝıt serin. Bir kabta bütün malzemeleri katarak hamuru hazırlayın.
Hamuru fırın tepsisine merdane yardımı ile yayın. Merdaneyi hamurun ortasından kenarlarına doĝru yaymaya çalıșın. Olmadıĝı yere hamuru ellerinizle çekin. Önemli olan hamurun tepsiyi tamamı ile kaplaması (șekli önemli deĝil çünkü üzerine zaten fındık dökeceĝiz). Üzerine reçeli sürün.
2.
Tereyaĝı, șekeri ve vanilyayı bir kaba koyarak șeker eriyene kadar bekletin. Sonra iki tür fındıĝı ve suyu ilave edin. Fazla yanmasın (koku veriyor) biraz karıștırın. Karıșımı hamurun üzerine sürün.
3.
175 derecede yaklașık 25 dk. fırında pișirin. Piștikten sonra sıcakken hamuru ilk önce dörtgen șeklinde sonra çgen șeklinde kesin. Kenarlarını eritmiș olduĝunuz çikolataya bandırın.
Kurabiyeleri yaĝlı bir kȃĝıt üzerine koyun ve soĝutmaya bırakın.
Afiyet olsun
“Çay, kahve bahane” etkinliği için ev sahipliĝi yapan Elif’in Defteri’ne gönderiyorum....
“Çay, kahve bahane” etkinliği için ev sahipliĝi yapan Elif’in Defteri’ne gönderiyorum....
değişik bir kurabiye ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilSagol canim evet Turkiyede sanirim fazla taninmayan bir kurabiye cok tesekkurler sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık.Tarif çok hoşuma gitti.Kısmi çikolataya batırmak da çok güzel olmuş.Ellerine
YanıtlaSilsağlık.
sagol canim...Bu tarif cok tutuldu benim ailemde ve cevremde mutlaka paylasmak istedim. Sevgiler
Silgerçekten de değişimiş denemek lazım:)ellerine sağlık.
YanıtlaSildeneme firsatin olursa dene derim Aylincim, cok güzel oluyor tadi. Defalarca denedim :-)
Silçok degisik geldi bana da, görüntüsü muhtesem, tam da kurabiye yapip dondurucuya atmam gerektigini düsünüyodum, hani bu kurabiye de agir yani bastan savma bir kurabiye degil :)
YanıtlaSilnot ediyorum insaAllah çok yakinda denerim :)
ellerine saglik canim, super olmuslar :)
canim ne güzel ve icten yazmissin :-) valla dene derim hatta sorun olursa sor. Bir kez yapinca ikinci kez daha da kolay geliyor ve mutlaka tutuyor. Ben cok kez denedim...öhöm öhöm :-) sevgiler
Silsahiden değişik bir kurabiyeye benziyor,ellerine sağlık canım,sevgiler..
YanıtlaSilsagol canim
SilGörüntü harika denenmeye değer bir lezzet:) Ellerine sağlık ohh çayımın yanına ne iyi olurdu sabah sabah bile yerdim yani:)
YanıtlaSilsagol canim bu degerli yorumun icin :-)
SilSen beni davet etmişsin ben gelmem mi:) ellerine sağlık...harika görünüyor kurabiyeler
YanıtlaSilhosgeldiiin...sagol canim
SilBu kurabiyeler nefisss, bayıldım. Tarifi alıyorum canım.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilal al tabii ne demek...paylastikca güzellesiyor mutluluklar...mutlaka yaz olurmu yaptiginda...sevgiler
Silgerçekten ilginç görünüyor bunu da denemek şart oldu :) eline sağlık canım.
YanıtlaSilhosgeldin canim :-) sende dene o zaman canim hemeeennn :-) sevgiler
Silçok değişik bir kurabiye,denemem gerek hemen :) paylaşım için sağol cnm
YanıtlaSilhemen dene valla...tadina bayilacaksin eminim :-) öptüm
SilŞu ana kadar gördüğüm en farklı kurabiye tarifi diyebilirim. Çok güzel görünüyor, Ellerinize sağlık,
YanıtlaSilBu tatlı paylaşımın için teşekkürler...
Sevgiler
evet bu kurabiye cevremde cok tutuldu bende paylasayim dedim.. Blog dünyasinda da fazla taninmis degil, ben hic görmedim...Sagol canim
Silemel canım ya gerçekten bu hoş birşeye benziyor,not aldım yapacağım,eline sağlık.
YanıtlaSilbence mutlaka mutlaka dene....cok ama cok güzel oluyorlar :-))
YanıtlaSilsevgiler...