Bugün arada bir yaptıĝım bir balıĝın tarifini yazmak istiyorum. Bence çok pratik bir tarif ve misafir geldiĝinde hemen yapılabilecek bir tat.
Balık olarak herhangi bir balıĝın filetosunu kullanabilirsin. Ben 3 tane kullandım 2,5 kiși için.
Sosu için beșamel, krem șanti (tatlı olmaması sureti ile) ve crem fraiche (taze krema) kullanabilirsiniz. Ben bugün beșamelli yaptım.
Şimdiden denemek isteyenler için afiyet olsun...
Balık olarak herhangi bir balıĝın filetosunu kullanabilirsin. Ben 3 tane kullandım 2,5 kiși için.
Sosu için beșamel, krem șanti (tatlı olmaması sureti ile) ve crem fraiche (taze krema) kullanabilirsiniz. Ben bugün beșamelli yaptım.
Şimdiden denemek isteyenler için afiyet olsun...
Malzemeler:
arzu edilen miktarda balık fileto
taze veya dondurulmuș ıspanak
tuz
beșamel sos
karabiber
varsa özel balık baharatı (daha güzel oluyor)
küçük hindistancevizi (Muskatnuss)
rendelenmiș peynir
Hazırlanıșı:
1.
Ispanaklar eĝer taze ise yıkanır, ayıklanır, alt kısımları kesilir ve ince doĝranır. Eĝer dondurulmuș ise ister mikrodalga fırında istersede hafif ısıda çözülür.
Sonra ıspanaĝın içine biraz, karabiber ve küçük hindistancevizi ilave edilir.
Bir fırın tepsisinin altına konur ve düzlenir.
2.
Balık filetolar dondurucudan çıkartıldı ise donu çözülür, bir peçetenin üzerinde kurutulur, balık baharatı ile karıștırılır ve ıspanaĝın üzerine konur.
3.
Üzerine beșamel sos eklenir.
4.
Son olarak rendelenmiș peynirde ilave edilir ve 30-35 dk en yüksek ayarda pișirilir.
Yanına hașlanmıș baharatlı patatesler yenebilir. Tarif burada....tavada haslanms baharatl patates
Afiyetler olsun..
arzu edilen miktarda balık fileto
taze veya dondurulmuș ıspanak
tuz
beșamel sos
karabiber
varsa özel balık baharatı (daha güzel oluyor)
küçük hindistancevizi (Muskatnuss)
rendelenmiș peynir
Hazırlanıșı:
1.
Ispanaklar eĝer taze ise yıkanır, ayıklanır, alt kısımları kesilir ve ince doĝranır. Eĝer dondurulmuș ise ister mikrodalga fırında istersede hafif ısıda çözülür.
Sonra ıspanaĝın içine biraz, karabiber ve küçük hindistancevizi ilave edilir.
Bir fırın tepsisinin altına konur ve düzlenir.
2.
Balık filetolar dondurucudan çıkartıldı ise donu çözülür, bir peçetenin üzerinde kurutulur, balık baharatı ile karıștırılır ve ıspanaĝın üzerine konur.
3.
Üzerine beșamel sos eklenir.
4.
Son olarak rendelenmiș peynirde ilave edilir ve 30-35 dk en yüksek ayarda pișirilir.
Yanına hașlanmıș baharatlı patatesler yenebilir. Tarif burada....tavada haslanms baharatl patates
Afiyetler olsun..
Ispanakli da cok güzel olur. Ellerine saglik.
YanıtlaSilaynen Nesrin :-) sagol canim
SilÇok ilginç hiç duymadım başameli balık yemeğinde:)deneme k lazım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilöperim seni..
cok güzel oluyor peynir rendesi ile inan :-) sevgiler
SilGünaydın. Imm enfes bişey bu lezzet bombası olmuş resmen. Bende dün fırında somon yapmıştım..
YanıtlaSilSabah kahvemi yudumlarken iphonuma sizlerden gelen mesajlari okumak ne güzel birsey... sagol canim...sevgiler
SilYemekleriniz nefis görünüyor. Ayrıca, blogunuz hayırlı ve uğurlu olsun.
YanıtlaSilsagol canim...yeni actim...ama cok zevkliymis....sevgiler
SilAramıza hoş geldiniz.
YanıtlaSilHos buldukkk :-)
Silnefis olmus yaa, ellerine saglik canim :))
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Blogunu yeni buldum, listeme aldım. Bana da beklerim. Sevgiler...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
mutlaka ugriycam...sagol beni listene aldigin icin...öptüm
SilSevdiğim üç lezzet birarada..
YanıtlaSilBalık,ıspanak ve beşamel sos..:))
Ellerine sağlık cnaım..
Nefiss görünüyor.
Balik sevmeyen biri olarak gercekten seviyorum bu tarifi...:-)
YanıtlaSilsagol canim
Balık da severim ıspanakta severim.Ellerine sağlık Emelciğim.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilsaol canim....
SilÇok leziz görünüyor canım ellerine sağlık..ziyaretin içinde teşkrler sevgiler...
YanıtlaSilsagol canim...
Silmmm...
YanıtlaSilmisss mis..
:)
ellerine sağlık canım..
harika görünyr..
takipteim..
kucak dolusu sevgiler..
:)
sagol canim...seninde ellerine saglik valla her tarifin ayri bir güzel :-)
Sil