28 Ocak 2013

Tepsi böreĝi


Merhabalar herkese....Bugünde nefismi nefis yumusakmi yumusak bir firin böregi tarifim var sizlere.
Cok basit ve lezzetli. Deneyin derim...

Saglicakla kalin...



Malzemeler :

arzu edilen miktarda yufka
1 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ

İçi için :
maydanoz
beyaz peynir 


Hazırlanışı :

1. Tepsiye yagli kagit konur. Bir kasenin içine süt, 3 yumurta, sıvı yağ ve yoğurt koyup karıştırılır.

2. Tepsiye ilk yufka serilir hazırlanan sıvı karışımdan her tarafına sürülür. Ic malzemesi konur ve üzerine yine ayni ayni islemi yaparak öbür yufka konur.

3. En üste yine yogurtlu karisim ve yumurta sarisi sürülür, çörek otu serpilir. Fırına verilir altı üstü kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet olsun....

27 Ocak 2013

Portakallı Kek

 

 Merhabalar herkese...Yine güzel mi güzel mis kokulu bir kek tarifi denemeye ne dersiniz? Inanin bayildim ben bu keke ve kesinlikle tekrar deneyecegim...



Ufak dikdörtgen borcam için ölçüler :


Malzemeler:

3 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı portakal suyu (sıkılmıș yada hazır)

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, yağını ekleyin.

2. Sonra diğer tüm kuru malzemeleri ve portakal kabuğu rendesinide ekleyin.
Keki 170 derece pişirin.

3. Ayrı bir kapta sıkmış olduğunuz portakal suyuna şekerinizide ekleyerek biraz kaynatın.

4. Fırından çıkarıp hafif soğuttuğunuz kekinizin üzerine sosu ılık şekilde dökün.
Üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun....


24 Ocak 2013

Ispanaklı yuvarlak poĝaça


 Merhabalar herkese...O kadar cok tarif denedim ki son zamanda, yayinlamaya vakit bulamadigim icin cogaldikca cogaldi tarifler.
Sanirim bir günde bir kac tarif versem iyi olacak...

Umarim hosunuza gider...

Sevgiler...


Malzemeler: 

1 su bardagi sivi yag 
1 su bardagi süt 
2 su bardagi ilik su 
1 maya 
1 tatli kasik seker 
biraz tuz 
1 yumurta 
yeterince un
ispanak 
1-2 sogan
beyaz peynir


Yapilisi:
1.      Yogurma kabina  ilik su , maya ve sekeri koyup maya eriyinceye kadar elinizle karistirin.
2.       Sivi yagi, süt, tuz ve alabildingince unu ekleyerek hamuru yogurun (hamur yumusak olacak).
3.       2 saat kadar dinlendirin ki güzelce kabarsin hamur.
4.      Sonra bir miktar alip merdane ile biraz acin (hamur ne cok kücük nede cok büyük olsun, kendiniz büyüklügünü ayarlayin).
 
5.      Hazirlamis oldugunuz harci icine koyup uclarini birlestirerek kapatin. Birlestirdiginiz uclari cevirip firin tepsisine dizin.
 
6.      Hamur bitene kadar bu islemi uygulayin.  Sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp, önceden isitilmis 180Cº firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin.

Afiyet olsun.

Ic harcin hazirlanisi:

1. Ispanaklari bir güzel yikayip dograyin.

2. Bir tavaya biraz sivi yagi koyup ince dogradiginiz sogani ekleyin.

3. Biraz pembelesince ispanaklari ilave edin. Ispanaklar dibe inene kadar pisirin.

Soguduktan sonra beyaz peynir ilave edip karistirin. Arzu eden biraz karabiber ve tuz ekleyebilir. 
 

21 Ocak 2013

Kakaolu kek


Merhabalar herkese....Su karli günlerde canim pekde kek cektigi icin mis gibi bir kek tarifi denedim ve sizinlede paylasmak istiyorum. Umarim begenirsiniz...

Sevgiler....


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardagi toz şeker
1 su bardagi süt
1 su bardagi sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un (karışım biraz sivica olsun)
Hazırlanışı
  1. Yumurtaları şekerle mikserle çırpın, ardından sıvı malzemeleri koyup tekrar çırpin.
 2. Ununu ekleyin ve kabartma tozunu da ekleyip, kakao ve vanilyasını da koyup, önceden ısıttığıniz fırında yaklaşık 35 dk. pişirin.
Afiyet olsun....

14 Ocak 2013

Lahana bohçalari


 

Merhabalar herkese...

Uzun bir aradan sonra yine güzel bir tarifle karsinizdayim.

Kusuruma bakmayin nolur ama malum hamilelik vs. fazla mutfaga girecek vakit olmuyor.

Herkese sevgiler...

Malzemeler:

10-12 adet lahana yapragi
kiyma 
tereyagi
sogan
2 dis sarimsak
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi seker
tuz
1 tatli kasigi karabiber
1yemek kasigi nane
1cay fincani zeytin yagi


Yapilisi:

1. Lahana yapraklarini kaynar suda 5-10 dakika haslayin .
(Yapraklarin orta damar kisimlari cikartin.)
2. Sogani ince ince kiyilip tereyaginda kizartin.
Ayiklanip yikanmis pirinci ilave edilip bir iki karistirin.
Uzerine bir su bardagi su ve tuz ilave edip kapagi kapatilarak pisirin.
3.Suyunu cektikten sonra kiyma ,nane, karabiber ilave edilip karistirin.
Lahana yapraginin bir tanesini kucuk bir kaseye yerlestirin.
Kenarlarini disariya sarkitin.
4.Hazirladiginiz harctan icine yeteri kadar doldurun.
Lahanin disina tasan yapraklari üzerine kapatin.
Ters cevirerek borcam tepsinin uzerine yerlestirin.
Diger lahana yapraklarinada ayni islemi uygulayin.


Üzerine sos hazirlama:

1.3 su bardagi su, 2 yemek kasigi salca,1 yemek kasigi kirmizi biber salcasi, sarimsak (ezilmis), 1 cay fincani sivi yag ,yarim limon suyu ,tuz hepsini karistirin.
2. Dolmalarin üzerine döküp 250 derece kizgin firinda yaklasik 40- 45 dakika pisirin.


AFİYET OLSUN.


Tarifin kaynagi:  ozguluntarifleri