28 Mart 2013

Portakal aromalı sade kek


Günaydinlar herkese...

Yas pasta tarifinden kek tarifi olurmu diyenler haklilar. Ama bu aralar yas pasta ile kek tarifleri deniyorum.

Cok da keyif aliyorum. Bugünde yine bir basit kek tarifi var: sade kek. Icine arzu ettiginiz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Findik, fistik, ceviz, hindistancevizi, tarcin, meyve, kakao vs. Ben aromasi icin portakal rendesi kullandim...

Cok lezziz bir kek oldu....

Hepinize güzel bir gün diliyorum :-))


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 portakal kabugu rendesi

Yapılışı:

1. Yumurta ve şeker çırpılır, içine süt, yağ ilave edilip karıştırılır. 

2. Un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabugu rendesi de ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. 

3. Önceden 175 derece ayarli  firina sürülüp yaklasik 45 dk. pisirilir. 

4. Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir. Istenirse pudra sekeri, hindistancevizi ile de süslenebilir.
(ben sade kalsin istedim)

Afiyet olsun....

18 yorum:

  1. Bencede sade kalsın portakalın aroması yeter mis gibi kokmuştuuur:)ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...
    çayı demle geliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik kek nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım,
    Ellerine sağlık keke bayıldım. Zaten portakallı tatlara hiç hayır diyemem....
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. yanında çay ne güzel olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede :-) yada bol köpüklü kahve ohhh...

      Sil
  6. Bazen sade kek istiyor insanın canı. Portakal yeteri kadar tatlandırıyor zaten mis gibi kokusuyla.. Ellerine sağlık Emel'cim..

    YanıtlaSil
  7. fırında şu an portakallı kek var, sizin tariflere bakmaya dalmışım. keki görünce 1 saniyeliğine de olsa "fotoğraf o kadar güzel ki resmen kokusu burnuma geldi" diye düşünüp sonra kendi kekimi hatırladım :) her şey harika, fotoğraflar çok güzel, elinize sağlık hepsi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim...yorumun cok moral verici :-)

      Sil
  8. Ben de bu aralar acayip kekl yapiyorum....oturup bir gusel de cayla beeaber yiyorum;) ellerine saglik emelcim...

    YanıtlaSil
  9. mevsimin en güzel keki,portakallar bitmeden bir iki kez daha yapmak lazım.eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil