23 Ocak 2012

Kırmızı ve yeșil biberle sevișen tavuk


İkinci bir tarifle karșınızdayım bugün...
Olay Fm`in eșliĝinde mutfaktan çıkmadım ... :-)

Sevgili Gülșen`de mailimi okuyunca daha bir keyiflendim...

Şimdiki tarifim Fas mutfaĝından. Gerçi tavuk tabii her mutfakta var ama bu tarifi Fas mutfaĝı kitabında bulup yaptım. Güzelde oldu. Ben düdüklüde pișirdim ama ikinciye güveçte düșünüyorum, daha güzel olur eminim...

Hadi ben kaçıyorummmm.....(Kızım uyudu psstttt :-) )


Malzemeler:

arzu edilen miktarda tavuk
kırmızı ve yeșil biber
tuz
zeytin yaĝı
ay çiçek yaĝı (sıvı)
6 diș sarımsak
safran tozu
karabiber
maydanoz
salça ve domates püresi


Yapılıșı:

1.
Bir derin kaba zeytin ve ay çiçek yaĝı konur. İçine ezilmiș sarımsaklar konur. İnce ince doĝranmıș maydanozlar konur. Baharatları ilave edilir.

2.
Biberler yıkanır, içi temizlenip kesilir, uzun parçalar halinde kesilir.

3.
Tavuklar yıkanır, temizlenir. Gerekirse parçalara kesilir.

4.
Tavuklar ve biberler sosun içine atılır ve güzelce karıștırılır.

5.
Düdüklü tencerenin içine tavuklar ilave edilir. Biraz salça ve domates püresi ilave edilip biraz su katılır. Tuz ilave edilir. Kapaĝı kapatılıp yaklașık 20 dk. pișirilir.

6.
Sonra biberlerde ilave edilir. Gerekirse tekrar püre ve su ilave edilir. Ben koyu kıvam sevdiĝim için fazla su kullanmıyorum...

7.
Tavuklar ve biberler pișince, güzel bir kıvam alınca dileyen pilavda yapabilir. Ben çingene pilavı yaptım (yani yarı yarıya bulgur ve pirinç pilavı)

Afiyet olsun....

36 yorum:

  1. canım bune
    gene döktürmüşsün
    budlar birbirine sıkı sarılmışlar
    bizim blog arkadaşlığımızda böyle olsun.
    :)))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim hergün yazisiyoruz nerdeyse Allah hic bozmasin :-)
      valla yine mutfaktayim, ari gibi calisiyorum hahaha gecen seneleri kazanmak istiyorum :-) öptüm

      Sil
  2. yemeğin ismine bittim yalnız :)))

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  3. Fas mutfağını bende çok seviyorum.Hele tagine'de pişse değil mi.Olsun böylesini de çok beğendim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tajin bambaska ama zaman gerektiren birsey insallah bir dahakine yapicam :-)

      Sil
  4. çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım muhteşem bir görüntü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sagol canim degerli yorumun icin :-) sevgiler

      Sil
  6. Yemegin ismini okuyunca bi tovbe bismillah dedim valla :D Arap mutfagini esim çok sever buda tam ona gore gibi geldi. Not ettim canim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha güldürdün beni valla hahaha...o manada yazmadim zaten korkma (tövbeee)
      sevismek yani sevmek anlaminda...Yakistilar ama dimi ? :-) tabii not al canim ne demek sevgiler

      Sil
    2. Why it's so complicated to leave a message on your blog?
      any way, thank you for your visit and comment;
      your dishes are very well prepared and nicely presented!
      Compliments! XO

      Sil
    3. Do you still have problems to leave messages?
      You are the first one who say that I even did`nt know :-(
      Sorry and thank you Nina

      Sil
  7. ooh ohh ellerine sağlık canım benim. Nar gibi kızarmış tavukcuklar:)Çok iştah açıcı duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla istahi aca aca sistim sistim...isin bir kötü yani bu hahhahay :-) sagol canim

      Sil
  8. ismide çok havalı ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. cesur başlığa çok güldüm :=))

    fas ve hindistan mutfağının yakınen takipçisiyim..
    ama en çok yerinde yemeği tercih ediyoruz tabii..

    lakin yoğun acı ve baharat her defasında üzer beni !!

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim :-) evet yogun baharatlar bazen hos olmuyor ama bu yemek öyle degil cok az baharat kullandim (fark etmistirsin sanirim sevgilerr canim

      Sil
  10. Bu başlık çok seksi ve romantik olmuş hani mumlar:)Ellerine sağlık Emel afiyetler dilerim:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel'ciğim kafe mola ile aynı şeyleri düşünmüşüm:)ellerine sağlık canım.
      Biber çok yakışıyor tavuğa gerçekten.
      öperim seni...

      Sil
    2. @ Kade de Mola: sagol canim :-) evet mumlari hakikaten unutmusummm hahaha

      Sil
  11. hahahaa çok güzel isim tam uymuş valla
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu isim biraz degisik herhalde ama yanlisa cekmemek lazim :-) sevgiler canim

      Sil
  12. Emelcim ellerine sağlık, enfes gözüküyor...

    YanıtlaSil
  13. Yerim senin bu tavuğunu ben..:))
    Adıda pek güzelmiş..:))
    Ellerine sağlık canıııım..:))

    YanıtlaSil
  14. Aaa ne kadar müstehcen bir tavuk bu birde sevişken :)
    Ellerine gönlüne sağlık,harika bir görüntü...
    selamlar

    YanıtlaSil
  15. :)) Yemeğin adına bayıldım..

    YanıtlaSil
  16. bu yemeğin ismine bayıldım desem:)))

    ben nerelerdeymişim daha önce:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloguma hosgeldin :-)))

      bu güzel yorumun icinde ayrica tesekkür ederim

      Sil