İyi akșamlar herkese....
Kusura bakmayın ne olur artık eskisi kadar
zaman ayıramıyorum bloguma.
Tașınma telașı, iș, tabii birde rejim sorun
oluyor bazen...
Yorumda yazamadım uzun zaman....
Neyse çok uzun zaman yaptıĝım tavuklu
kapamanın tarifini vereyim hemen.
Hepinize iyi geceler...
Malzemeleri
arzu
edilen miktarda tavuk but
2 su
bardağı pirinç
1 adet soğan
biraz biber (1-2 tane)
1 adet sarımsak
1 çay
kaşığı tuz
1 tutam karabiber, kekik
2 kaşık zeytinyağı
1 adet defne
yaprağı
rengi için biraz domates püresi
Yapılıșı:
* Bir tencereye yağı koyup ince doĝradıĝınız
soğanları kavurun.
·
Biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
·
·
* Ezilmiș sarımsağı soğanların içine atıp karıștırın.
·
·
* Domates püresini (arzu eden salça katsın) ilave edin
ve biraz kavurun.
·
Yaklașık 5-6 bardak kaynar su ilave edin.
·
Baharatını
ekleyin.
·
*Su
kaynamaya başlayınca butları ilave edin ve güzelce pişirin.
·
*Yıkayıp süzdüĝünüz pirinci bir fırın tepsisine
boșaltın.
·
Pişmiș butları pirincin üzerine yerleştirin.
·
*
2,5 su bardağı tavuk budu suyundan ilave edin.
·
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp 15-20 dk.
dakika pişirin.
Arzu eden yanına
yoĝurt ilave edip servis yapabilir.
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık.Çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,köy tavuğu almıştım, bu tarifi onunla deneyeceğim
YanıtlaSileline sağlık emelcim,tavuk kapamayı çok severim,sık sıkta yaparım..
YanıtlaSilcok sagol canim
SilGörüntüsü çok güzel
YanıtlaSilHep çok zor yapılan yemekler olarak gormusumdur bu tur yemekleri ama kolay gorunuyor
eline koluna sağlık
cok sagol canim
Silhayatım eline sağlık bomba olmuş bomba...:)
YanıtlaSilcok sagol canim
Silslmmmm
YanıtlaSiltavuk lu her tarifi severim bu da ayrı lezzetli gözüküyor.... yeni evinde mutlu sağlıklı ve huzurlu günler seni beklesin insallahh...
Yine harika olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilözletme kendini:)
insallah canim ya...elimden geleni yapiyorum...
Silçok güzel görünüyor bizde çok sık yaparız bu tarifi ellerinize sağlık. trakya bölgesinin meşhur yemeklerindendir.
YanıtlaSilellerine sağılık,fazla kaçma buradan.
YanıtlaSilinsallah canim ya...cok sagol
Silvalla gece yarısı iştahım açıldı :))
YanıtlaSilcanım ellerine emeklerine sağlık...
kocaman sevgiler...
cok ama cok sagol canim benim...
Sildolapta tavugum vardi beni bekleyen.onu halledeyim senin tarifle.sevgiler.
YanıtlaSilcok sagol canim...
YanıtlaSil