21 Aralık 2011

Kirpi muffin

Dün akșam kızımın da beĝenerek yediĝi çok tatlı bir muffin yaptım. Deĝișik birșey oldu bana kalırsa. Özellikle çocuklar sanırım çok sevecek bu tarifi.


 
İște tarif:

Malzemeler:

1 elma (veya her hangi bir meyve türü)
200 g un
3 yemek kașıĝı kabartma tozu
100 g badem çubukları
2 yumurta
100g șeker
6 damla acı badem aroması
200 g süt
80 ml sıvı yaĝ
2 yemek kașıĝı çilek reçeli (veya bașka bir reçel türü)
12 tane kaĝıt muffin kalıpları


Yapılıșı:

Kalıpları muffin için özel kaba yerleștirelim. Elmayı yıkadıktan sonra soyup ince doĝrayalım.

Un, kabartma tozu ve 50 g badem çubuklarını karıștıralım.

Yumurtaları, șeker, sıvı yaĝ, süt ile çırpalım (çırpma teli ile). Un karıșımını bu karıșımın içine hızlıca katıp karıștıralım.

Şimdi fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım. Muffin hamurunu 12 kalıba koyalım.

Isınmıș fırınımıza muffinleri verdikten sonra 15- 20 dk. pișirelim.

Kalan 50 g badem çubuklarını yaĝsız bir tavada kavuralım (biraz pembeleșinceye kadar ve kokusunu alana kadar)

Pișen muffinleri fırından alalım, hemen reçel sürelim üzerine ve üzerine badem çubuklarını yerleștirelim.

10 dk. sonra muffinleri mutlaka 12 muffin için özel kalıptan çıkarıp bir tepsiye dizelim (böyle daha yumușak oluyor).

Muffinler yenilmeye hazırdır. Afiyet olsun...



2 yorum: