Bir kaç gün önce yumușak düșen kurabiye yapmıștım ama ancak bugün nasip oldu tarifini yazmaya.
Umarım beĝenirsiniz...
Malzemeler:
1 tane yumurtanın beyazı üzerine sürmek için
2 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardaĝı sıvı yaĝ
1 çay bardaĝı yoĝurt
2,5 çay bardaĝı șeker
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya tozu
tarçın
biraz ceviz
un
Hazırlanıșı:
Yumurtayı (bir tanesini) kırın. Diĝer yumurtanın sarısını kırın beyazını ayırın. Oda sıcaklıĝındaki margarini, sıvı yaĝı, yoĝurdu, șekeri, kabartma tozunu, vanilyayı tarçını ve ezilmiș cevizi ve son olarak unu ekleyin (yaklașık 12/13 çay bardaĝı) ve yoĝurun.
Hamurun yumușak olması için fazla un kullanmayın!
Ceviz büyüklüĝünde parçalar yapın ve yaĝlanmıș tepsinin üzerine dizin. Yumurta akını sürün üzerine. Üzeri pembeleșinceye kadar pișirin ve üzerine hindistan cevizi ekleyin...
Afiyet olsun
ellerine saglık,kımbılır ne guzeldır tadı...sevgılerımle..
YanıtlaSilSağol canım tadı gerçektende güzeldi öptüm
YanıtlaSilHindistan Cevizli kurabiyeye bayılırım, çok enfes görünüyor ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilyorumun icin sagol canim :-)
YanıtlaSil