17 Haziran 2014

Tavuklu bezelyeli spageti


Iyi aksamlar diliyorum herkese....

Zaman ne cabuk geciyor. Söyle bir baktim da blogumda ilk postum Aralik 2011`deymis.
Yani yaklasik 2,5 sene olmus. Ne tatli ne sicak insanlarla tanistim. Yazilari okurken bazen güldüm, bazen agladim bazen hüzünlendim.

Bazen yazarken güldüm, zaman oldu hüzünlendim. Ama mutfagi hep sevdim. 
Tarifleri denerken bazen altini yaktim, bazen tadini tutturamadim, bazen olmadi, olmak istemedi.

Ama denedim, denedim ve hep denedim. Zaman kisitligindan bir cok denedigim güzel tarifleri yayinlayamadim.

Ama 2,5 sene sonra bir cok tarifi tutturdugumu düsünüyorum. 

Blogumu actim acali yemek kitaplarim cogaldi. Özellikle pasta, kek kitaplari.

Eskiden karnim doysun diye girdigim mutfak, sonra anladimki bi ask, bir terapiymis meger.

Abimin cok erken aci bir sekilde bizden ayrilmasindan sonra da anladimki mutfak cok ayri bir dünyaymis.
Herseyi unuttugum ve mutlu oldugum bir mekan.

Simdi isterseniz lafi fazla uzatmadan cok syk yaptigim bir basit yemegin tarifine gecelim :-)

Malzemeler: 

2-3 tane tavuk but ya da tavuk gögsü
200-250ml sivi krema
biraz limon suyu
karabiber
pulbiber
tuz
siviyag
makarna
1/2 -1 bardak haslanmis bezelye

Yapilisi:

1. Ilk olarak makarnanizi haslayin ve kenarda bekletin.

2. Zamaniniz varsa 1 saat kadar önceden kücük parcalara kestiginiz tavuklari 50g sivi krema, biraz limon suyu, karabiber, pulbiber ve tuz ile marine edin. Dileyen baska baharat da kullanabilir.

3. Daha sonra bir tavaya varsa Wok tavasina biraz siviyag koyun ve tavuklari biraz pisirin. Sonra bezelyeleri ve 200 ml kremayi  ilave edin. Biraz harmanladiktan sonra hasladiginiz makarnayi da ilave edip güzelce karistirin. Eger kivam suluysa kisik ateste koyulasmasini bekleyin. Tuzunu kontrol edin. 

Afiyet olsun.

2 yorum: