3 Haziran 2013

Fas`dan gelen nefis msiminler


Merhabalar....

Bugün size degisik ama cok güzel bir tarif sunmak istiyorum. Fas mutfagini az cok bilenler msiminlerin Fas`da cok yendigini bilirler.

Yumusacik hem kahvaltida hemde cay saatlerinde yenen bir hamur isi. Size verecegim tarifden yaklasik 12 tane cikioyor. Daha fazla cikarmaniz icin ölcülerin iki veya üc katini kullanin. 

Sunu da belirtmek isterimki msiminlerin arasi ya kesilip recel, cikolata, tereyagi gibi kahvaltiliklar sürülerek yeniyor, ya sade ya da üzerine degisik receller vs. sürülerek yeniyor.

Malzemeler:

3 bardak ince irmik
1,5 bardak un
biraz tuz
1 kuru maya
2 kasik ay cicek yagi
aldigi kadar ilik su

Yapilisi:

1. Yukaridaki malzemeler bir kaba konur ve hamur ne sert nede cok civik olacak sekilde bütün malzemeler yumusak bir hamur kivami elde edene kadar yogurulur.

2. Yaklasik 12 tane yuvarlak hamurlar elde edilir ve yaklasik 15 dk bekletilir.

3. Bir tavaya biraz ay cicek yagi konur ve hamurlar su sekilde acilir: 

a) Yuvarlak hamur ay cicek yardimiyla ellerle incecik acilir. Hamur yirtilirsa ziyani yok, hamuru katlayacagimiz icin belli olmayacaktir.

b) Hamurun her tarafi incecik acildiktan sonra elinizi biraz ay cicek yagina batirip hamurun ilk olarak sol tarafi iceri yariya kadar katlanir üzerine yag sürülür. Sonra sag tarafi sol tarafini kapatacak sekilde katlanir.
Sonra alt tarafi yine orta yariya kadar katlamir yag sürülür sonrada üst tarafi alt tarafini katlayacak sekilde katlanir yine yag sürülür ve hamurun her dört kösesi tekrar ellerle bastirilip ince bir hamur elde edilir ve tavada 1-2 dk iki tarafi kizartilir.

Afiyet olsun....

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık Emelcim. Çok ilginç bir tarif merak ettim en kısa zamanda denemek istiyorum...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Emel'cim ellerine sağlık bayılırım farklı lezzetlere sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor pamuk gibi sanırım:)) emelcim bol yağdamı kızartıyoruz yoksa gözleme yapar gibi anlamadım... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim bol yagda degil gözleme gibi hafif yagda kizartiyoruz...

      Sil
  4. ellerine sağlık harika görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. sabah sabah canım istedii...
    ellerine sağlık.... denesem yapabilirmiyim acep_?
    ankaradan sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. çoooook güzel,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor en kısa sürede denemek üzere not alıyorum , ellerine sağlık . Kolay yemek tariflerine bayılıyorum..

    YanıtlaSil