Merhabalar herkese...
Yine uzun bir zaman gecti ve bircogunuz merak ettiniz, neden yazmiyorum, neden tarif yayinlamiyorum diye.
Ara vermemin güzel bir nedeni var: ikinci kez anne olacagim :-)
Bu nedenle biraz rahatsizdim ama biraz düzelir gibi.
Firsati degerlendirip hemen blogumun birinci yasgününü kutlamak istiyorum.
Hepinize cok cok cok tesekkür ederim beni begenerek izlediginiz, güzel yorumlar gönderip tariflerimi okudugunuz icin.
Bu vesiyle size güzel bir yas pasta tarifi vermek istiyorum..
Sevgiyle kalin....
Malzemeler:
6 yumurta
175g seker
125 g un
50 g kakao
1 tatli kasigi vanilya tozu (Vanilleextrakt)
85 g eritilmis tereyagi
600-800 g krem santi
720 ml cekirdeksiz visne
4 yemek kasigi visne suyu
150 g bitter cikolata
Yapilisi:
1. Firini 180 dereceye ayarlayin. Firin kabini yaglayip tabanina firini kagidini kesip yayin.
2. Yumurta ve sekeri bir kaba koyun. Ayri bir tencereye kaynar su koyup en yüksek isida kaynatin. Kaynadiktan sonra yumurta ve seker bulunan kabi tencerenin üzerine yerlestirin. (Kapin tabani kaynar suya degmemeli). Yumurta ve sekeri böylece sari bir kivam alana kadar cirpin. Bir kenara alip yine 5 dk cirpip sogutmaya alin.
3. Sonra yavasca un ve kakao tozunu bu kabin icine eleyin. Vanilya ve tereyagini da yavasca ekleyip karistirin. Hamuru firin kabina akitip yaklasik 40 dk. pisirin.
4. Pistikten sonra kaptan cikarip, kagidi atin. Hamuru uzun bir zaman en iyisi bir gün üzeri kapali bir sekilde bekletin.
5. Pandispanyayi usulca üc esit parcalara bölüp kesin. Krem santisini hazirlayin.
6. Ilk tabanini büyük bir pasta tabagina alip visne suyunu üzerine akitin ve ardindan bolca krem santi dagitin.
7. Visneleri üzerine koyup ikinci tabani yerlestirin. Yine visne suyu akitip, krem santi ve visne dagitin üzerine. En son tabani yerlestirin. Visne suyu akitip,üzerine bolca krem santi dagitin. Kenarlarini krem santi ile süsleyin. Rendelenmis bitter cikolata sürün kenarlarina.
8. Pastayi istediginiz sekilde süsleyip visneleri dagitin ve sogutmaya birakin.
Afiyet olsun...