5 Eylül 2013

Çaylı kek


Ve günün ikinci tarifi. Kek yapmaya doyamiyorum. Cocuklardan arta kalan zamanimi mutfakta geciriyorum elimden geldiginde. Bu nacizane kareler ortaya cikiyor.Mutfak bir sanat derler inanmazdim ama gercekten de öyleymis.

Resim yaparken aldigim keyfi simdi degisik tarifleri denerken alabiliyorum. Bir de yanina güzel bir cay. Yada kahve. Daha keyifli ne olabilir...???


Malzemeler:

1 su bardagi demlenmis cay
4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardagi siviyag
3 yemek kasigi kakao
aldigi kadar un (hamur cok sulu olursa kabindan akabilir cok un katarsaniz da cok sert bir kivam alir)

Yapilisi:

1. Ilk önce cayi normal de nasil demliyorsak öyle demleyip sogutmaya birakalim. (Eger evde artan cay varsa onu da kullanabilirsiniz). Bir kaba yumurta ve sekeri koyup güzelce cirpalim. Siviyag ve cay ilave edip tekrar cirpalim. Kakao, vanilya tozu ve kabartma tozunu da ekleyip yine cirpalim. Azar azar ununu ilave edip ne sert nede cok sivi bir kivam alana kadar cirpalim. 

2. Yaglanmis bir firin kabina akitip 180 derece ön ayarli firinda yaklasik 40 dk. pisirelim.
Soguduktan sonra pudra sekeri ile süsleyelim.

Afiyet olsun....

Arpa șehriyeli pirinçli tavuk


Merhabalar...

Bugün size yine klasik ama lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifte önemli olan tavugun firinda iyice pismesi ve pirincin diri düsmemesi. O nedenle pilavin suyunu ve tavugun pisirme süresine dikkat edilmelidir.

Genelde arpa sehriyele yapilan bir tarif. Ama ben hem arpa sehriye hem de pirinc katmak istedim. Gayet de hos oldu.

Gelelim malzemelere:

arzu edilen miktarda tavuk 
siviyag
1 sogan
1/2 yesil biber
1/2 kirmizi biber
1/2 su bardagi arpa sehriye
1 su bardagi pirinc
3,5- 4 bardak tavuk suyu
domates püresi
tuz
karabiber
maydanoz

Yapilisi:

1. Tavuklari yikadiktan sonra bir tavada siviyagda kizartiyoruz. Diger bir tavada ince dogradigimiz sogani ve daha sonra biberleri yumusayincaya kadar siviagda kavuruyoruz.

2. Arpa sehriye ve pirinci ilave edip biraz karistiriyoruz. Sonra domates püresi, tuz, karabiber ve maydanosunu da ekleyip atesten aliyoruz.

3. Pirinc ve arpa sehriyeli karisimi bir firin tepsisine alip yaklasik 3,5-4 bardak tavuk suyu ilave edioyoruz. En üste tavuklari diziyoruz. Yaklasik 45 dk pisiriyoruz. Tavuklarin ve pirincin iyice pismesine dikkat ediyoruz!

Afiyet olsun

1 Eylül 2013

Limonlu kek



Merhabalar...

Klasik bir tat belki ama en güzelide klasik tatlar degilmi zaten. Misafir gelince aklima geldi yapmak. Cokda nefis oldu.

Gelelim tarife:

Malzemeler: 

100 g tereyagi
150 g seker
3 tane yumurta
50 ml süt
1 limon kabugu rendesi
300 g un
1 paket kabartma tozu
 pudra sekeri

Yapilisi:

1. Tereyagi ile sekeri güzelce cirpalim. Icine yumurtalari ve sütü ekleyip tekrar cirpalim. Limon kabugu rendesi, un ve kabartma tozunu da ekleyelim. Cirpmaya devam edelim.

2. Yaglanmis kek kalibina hamuru dökeleim ve 180 derece ön ayarli firinda yaklasik 30-40 dk pisirelim.
Pistikten sonra sogutup üzerine pudra sekeri serpistirelim.

Afiyet olsun...