12 Temmuz 2013

Izmir Köftesi


Hayirli Ramazanlar hepinize... Yine uzun bir ara oldu. Bu ara icinde ikinci kez anne oldum... :-)

Cok mutlu ve umutluyum.... Yeni dogan kizim ne kadar sakin olsada büyük kizim bir o kadar huy degistirmeye basladi.   Bu nedenledirki bazen uzun aralarla yaziyorum... Eh malum tabii birde verilecek kilolar var... Napalim... Simdiki tarifi Yemek vakti Aylin`de gördüm, denedim ve cok hosuma gitti ki sizlerle paylasmak istedim...

Afiyet olsun....



Malzemeler:

arzu edilen miktarda kıyma
biraz bayat ekmek içi
rendelenmiş soğan
1 yumurta
karabiber
kimyon
tuz

4-6 adet patates

2 adet domates
salça
zeytinyağı
1,5 su bardağı su
tuz


Yapilisi:

1. Kıyma, ekmek içi, soğan, yumurta ve baharatlar bir kaba konulur ve yogurulur. Biraz dinlendirilir ve yassı şekiller verilir.

2. Patatesler köftelerin büyüklüğünde soyulup kesilir. Önce patatesler sonra köfteler zeytinyağında kızartılir ve yagi cekmesi icin kenara alinir.

3. Sos için domatesler rendelenir ve süzgeçten geçirin.
Sıvıyağ ile birlikte tavaya alınip biraz pişirilir. Ardından salçayı ve suyu ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edilir ve sosun altı kapatılir.

4. Tencerenin altına patatesleri üzerine köfteleri dizip sosu üzerlerine dökülür.

Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir.