21 Haziran 2013

Yoĝurtlu mayonezli meze


Merhabalar...

Yine uzun bir ara verdim bloguma ama gercek su ki dogum yaklastikca artik mutfaga girmez oldum. Girsemde hemen yemek yapip cikiyorum...

Malzemeler:

biraz dereotu
salatalik
mayonez
yogurt
tuz
zeytinyagi


Yapilisi:

1. Salatalar arzu edilen sekilde kesilir bir kaba alinir.

2. Üzerine göz kararai yogurt ve maydanoz eklenir. Tuzu, zeytinyagsi ve dereotu eklenir. Güzelce karistirilir.
Dileyen ezilmis sarimsak da ekleyebilir.

Afiyet olsun...

6 Haziran 2013

Sucuklu patatesli pizza


Merhabalar...

Havalar biraz düzeldi buralarda ohhhh yani.... 
Bebek dogmadan önce denemek istedigim tarifleri deniyorum bol bol.

Bugünki tarif sucuklu patatesli hatta kasarli pizza. Kahvaltiya cok yakisir diye düsünüyorum.
Ben evde bulunan malzemelerle yaptim. Ama icine daha degisik seyler mesela biber, mantar vs uyar diye düsünüyorum.

Hepinize güzel bir gün diliyorum...

Malzemeler:

4-5 adet patates
1-2 tane domates
arzuya göre sucuk/salam
biraz maydanoz
rendelenmis kasar peyniri
tuz
zeytin yagi

Yapilisi:

1. Ilk önce patatesler, domatesler, sucuk küp seklinde dogranir. Bir tavaya biraz zeytinyagi konur ve patatesler kizartilir.

2. Üzerine soyulmus dogranmis domates ve sucuk eklenir harmanlanir. Dogranmis maydanoz da eklenir yine bir iki karistirilir. Tuzu eklenir.

3.  Bu karisim borcama konur üzerine rendelenmis peynir eklenir ve yaklasik 160-180 derecede 15-20 dk firinda pisirilir.

Afiyet olsun....

4 Haziran 2013

Rengȃrenk basit truflar


Günaydiinnn.... 

Beni taniyanlar az cok bilir tatli truf türü seyleri cok severim. Cok sykta yaparim. Biraz oyalasada insani sonraki görüntü bir baska ...

Denemeyenler mutlaka denesin bence..
 

Malzemeler:

1 adet hazir kek
cikolata
kakao
üzeri icin degisik seker süslemeleri
hindistan cevizi
1 paket krema veya taze peynir


Yapilisi:

1. Hazir kek bir kaba alinir ve güzelce ezilir. Icine yuvarlak kücük toplar yapilacak kivam alana kadar krema ilave edilir. Biraz bekletilir.

2. Sonra ne cok büyük ne de cok kücük olacak sekilde toplar elde edilir. Cikolata eritilir ve toplar icinde gezdirilir ve düz bir tabaga alinir.

3. Üzeri arzu edilen sekilde süslenir ve sogutulmaya birakilir.

Afiyet olsun.....

3 Haziran 2013

Fas`dan gelen nefis msiminler


Merhabalar....

Bugün size degisik ama cok güzel bir tarif sunmak istiyorum. Fas mutfagini az cok bilenler msiminlerin Fas`da cok yendigini bilirler.

Yumusacik hem kahvaltida hemde cay saatlerinde yenen bir hamur isi. Size verecegim tarifden yaklasik 12 tane cikioyor. Daha fazla cikarmaniz icin ölcülerin iki veya üc katini kullanin. 

Sunu da belirtmek isterimki msiminlerin arasi ya kesilip recel, cikolata, tereyagi gibi kahvaltiliklar sürülerek yeniyor, ya sade ya da üzerine degisik receller vs. sürülerek yeniyor.

Malzemeler:

3 bardak ince irmik
1,5 bardak un
biraz tuz
1 kuru maya
2 kasik ay cicek yagi
aldigi kadar ilik su

Yapilisi:

1. Yukaridaki malzemeler bir kaba konur ve hamur ne sert nede cok civik olacak sekilde bütün malzemeler yumusak bir hamur kivami elde edene kadar yogurulur.

2. Yaklasik 12 tane yuvarlak hamurlar elde edilir ve yaklasik 15 dk bekletilir.

3. Bir tavaya biraz ay cicek yagi konur ve hamurlar su sekilde acilir: 

a) Yuvarlak hamur ay cicek yardimiyla ellerle incecik acilir. Hamur yirtilirsa ziyani yok, hamuru katlayacagimiz icin belli olmayacaktir.

b) Hamurun her tarafi incecik acildiktan sonra elinizi biraz ay cicek yagina batirip hamurun ilk olarak sol tarafi iceri yariya kadar katlanir üzerine yag sürülür. Sonra sag tarafi sol tarafini kapatacak sekilde katlanir.
Sonra alt tarafi yine orta yariya kadar katlamir yag sürülür sonrada üst tarafi alt tarafini katlayacak sekilde katlanir yine yag sürülür ve hamurun her dört kösesi tekrar ellerle bastirilip ince bir hamur elde edilir ve tavada 1-2 dk iki tarafi kizartilir.

Afiyet olsun....

2 Haziran 2013

Meze tabaĝı


Merhabalar...

Size bugünki meze tabagimi sunmak istedim. Basit birsey ama görüntü olarak hosuma gittigi icin blogumda olsun dedim.

Acili ezme tarifini daha önce paylasmistim sizlerle, iki cesit zeytin birde kaynanamin Fas`dan getirdigi zeytinli meze var tabakta.

Hepinize sevgiler....

1 Haziran 2013

Nefis elmalı kek


Merhabalar hepinize.....

Bugün size verecegim tarif yumusacik mis gibi elma kokan cok lezzetli bir elma keki tarifi. Cok elma kek tarifi var ama  bu muhtesem birseydi. Denemenizi tavsiye ederim...

Sevgiler...


Malzemeler:

175 g teryagi
175 g un
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
1 limon
625 g elma
200 g seker
2 yumurta
4 yemek kasigi süt

Üzeri icin:

60 g seker


Yapilisi:

1. Kek kalibinizi güzelce yaglayin ki kek sonradan yapismasin. Bir kabin icine unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin. Limon kabugunu ince ince rendeleyin.

2. Elmalari yikayin, soyun ve ince uzun dilimler halinde kesin. Elma dilimlerini syktiginiz limon suyunun icinde bekletin ki kahverengi olmasinlar.

3. Diger bir kapta tereyagini güzelce cirpin. Sekeri ve limon kabugu rendesini de ekleyin ve tereyagi ile yine cirpin. Yumurtalari teker teker cirparak ilave edin. Sütü de ilave edip yine karistirin.

4. Unlu karisimi da ilave edip karistirin. Elma dilimlerinin yarisini ekleyin ve karisimi güzelce karistirin. 
Karisimi kek kalibina verin. Kalan elma dilimlerini yuvarlak halka seklinde kekin üzerine dizin. Yaklasik 1 -1,5 saat kadar önceden ayarladiginiz 180 derece firina verin.

5. Kek pistiginde bir kaba 4 yemek kasigi su ve 60 g seker koyun ve kisik ateste seker eriyene kadar pisirin. 2 dk karistirmadan kaynatin.

6. Bu serbeti kekin her yerine kasik yardimi ile sürün. Keki sogutmaya birakin.

Afiyet olsun.....