31 Mayıs 2013

Acılı ezme


 Bugün ikinci bir tarifle karsinizdayim. Ilk kez denemistim ama pek hosuma gitmemisti. Bu kez tutturduguma inaniyorum. Hem kahvalti da hemde yemeklerin yanisira giden güzel bir meze türü.



Malzemeler:

1-2 domates
1 adet sogan
yarım demet maydanoz
biraz biber salçası
4-5 diş sarımsak
1-2 sivri biber
biraz nane
biraz tuz
biraz kırmızı biber
biraz nar eksisi veya limon
biraz zeytinyaĝı

Yapılıșı:

1. Domates, sivri biber, soğan, sarımsak ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın.

2. Salçayı, tuzu, naneyi ve kırmızı pul biberi iyice karıştırın salça içinde iyice erisin.
Limon suyu veya nar ekşisini ekleyin. En son olarak zeytin yaĝını da ekleyip güzelce karıștırın.

(Ben bu karıșımı bana biraz iri geldiĝi için sebzeler mutfak robotundan geçirdim. Sonra tekrar hafif koyulașması için biber salçası ekledim.) Ama dileyen tabii robottan geçirmeyebilir.

Afiyet olsun.

Minik güveçler içersinde sebzeli tavuk


Merhabalar....

Sebze ve tavuk bir araya gelince iste böyle güzel bir yemek ortaya cikioyor. Ben tavugu fazlaca tüketen birisi olarak cok sevdim bu yemeyi. Yemeyi firinda yapabilirsiniz ama normal tencere yemeyi gibide pisirebilirsiniz.

Ben bir büyük güvecte denedim, agir agir pisirdim, cok lezziz oldu. Sonra resimlemek icin kücük güveclere koydum. Siz minik güveclere koyup firinda da pisirebilirsiniz.

Denemek isteyenler icin afiyetler olsun :-)


Malzemeler:

arzu edilen miktarda tavuk gögsü
sogan
yesil biber
patlican
domates salçası ve püresi
mantar
2-3 tane orta boy patates
1-2 domates
biraz zeytinyagi
tuz
safran
karabiber
biraz zencefil
köri


Yapılışı:

  1. Güvece biraz zeytinyagi koyalim.
  2. Sebzeleri ve tavuklari arzu ettigimiz sekilde biraz irice dograyalim.
  3. Zeytinyaginin icine tavuklari ilave edelim. Biraz kavuralim. Sonra soganlari, ilave edelim. Pembelesince biberleri, patlicanlari, domatesleri ve diger sebzeleri ilave edelim. Bir iki karistirdiktan sonra salcamizi da ekleyip yine karistiralim.
  4. Baharatları da ekleyelim. Kisik ateste biraz pisirip üzerine domates püresi ve biraz su ekleyelim ve kapagini kapatalim.
  5. Ister firinda ister atesde yaklasik 30-40 dk pisirelim.

Afiyet olsun....



30 Mayıs 2013

Sucuklu kașarlı pide


Evettt... Bol sebzeli, bol kasarli ve sucuklu bir pide yemeye ne dersiniz? Tadi muhtesem, yapilisi sip sak...Pratik ve lezziz ayni zamanda.

Kahvalti sofralarinda degisiklik arayan herkese duyurulur. Nedense son zamanda kahvaltiliklara daha fazla merak sarmaya basladim, belki artik kahvalti yapmaya daha fazla vakit buldugum icindir.

Hepinize sevgiler...


Malzemeler:

sucuk
kasar peyniri
domates
yesil biber
(ve arzu ettiginiz diger sebzeler)

Yapilisi:

Ben Silex makinesinde yaptim. Ama barbecue makinesinde daha lezziz olur diye düsünüyorum...

Afiyet olsun...


29 Mayıs 2013

Muska böreĝi


Merhabalar.....

Artik bebis nedeniyle evde oldugum icin en azindan bebis gelmeden bloguma daha fazla zaman ayirmak istiyorum.

Bugünki tarif yine klasik bilinmis tariflerden. Ben tavada kizarttim. Ama yagini iyi dengelemek gerekiyor ya da firinda denemek. Tavaya cok yag koydugunuzda yagli olabiliyor.

Ama denenmesi gereken bir tarif. 

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
ic harc ( ben maydanoz beyaz peynir kullandim)
süt 
yogurt
yumurta

Yapilisi:

1. Milföyleri ilk resimdeki gibi keselim ve biraz merdane yardimi ile acalim.

2. Biraz yogurt, süt ve 1-2 yumurtayi bir kasede bir iki cirpalim ve bu karisimi merdane ile hafif actigimiz milföye sürelim. Ic harcimizi resimdeki gibi yerlestirelim ve milföyü sekillendirelim.

3. Diger milföyleride ayni islem ile hazirlayalim. Ister tavada biraz zeytin yagi veya ay cicek yagi ile kizartalim ya da firinda yaklasik 160-180 derecede pisirelim...

Afiyet olsun...

23 Mayıs 2013

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası


Merhabalar....

Size coook uzun bir süre yaptigim ve birtürlü yayinlayamadigim tarifi vermek istiyorum. Tam bir kis corbasi aslinda ve resimde o kadar güzel degil ama yine de eski tarifleri bitirmek adina bugün yazmak istiyorum tarifi hemen.

Klasik ve güzel bir corba....

Yazilacak fazla bisi yok yani...

Herkese sevgiler....



 Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
1 avuç erişte
4 su bardağı kadar sıcak su
1 soğan
sıvıyağ, biraz tereyagi
karabiber, nane, tuz
pul biber
salca/domates püresi

2 diș sarımsak



Hazırlanışı:

  1. Yıkayıp süzdüğünüz yeşil mercimekleri bir tencereye alın. Üzerine 4 bardak sıcak suyu ilave edin ve kaynatın.Sogutmaya birakin.
  2. Sogan ve sarimsagi kücük kücük dograyin. Bir tencereye yaglari ekleyin ve sogan ile sarimsakla pembelesinceye kadar soteleyin. Salcasini ve isterseniz püresini de ekleyip bir iki karistirin. Biraz su ilave edin ve mercimekleri ekleyin. Su kaynadiginda eristeleride ekleyin.
  3. Baharatlarini ve tuzu ekleyin. Kisik ateste mercimekler ve eriste pisene kadar kaynatin.
  4. Diger bir tavaya biraz tereyag koyun ve nane ile pulbiber ekleyip kizdirin. Pisen corbanin üzerine dökün.

Afiyet olsun

21 Mayıs 2013

Çikolatalı mufinler

Merhabalar......

Sie bugün yine klasik ama nefismi nefis bir tarif vermek istiyorum... Mufinler cok pratik oldugu icin syk syk yapiyorum.... Icine degisik degisik malzemeler uydugu icin cok keyifli oluyor....

Ister is, ister okula götürmek icin birebirler....

Iste tarifi:

Malzemeler:

150 g tereyagi veya margarin
100 g seker
200 g un
25 g kakao
1 paket vanilya
2 cay kasigi kabartma tozu
2 yumurta
8 yemek kasigi süt
aci badem aromasi (yoksa herhangi bir aroma)

Hazirlanisi:

1. Tereyagi veya margarini en yüksek ayarda güzelce cirpin. Sekeri ve vanilyayi ekleyin.
Yine cirpin. Yumurtalari teker teker cirparak ilave edin.

2. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu sütle birlikte kivama ekleyip cirpin.

Önceden 180 derece ayarli firinda yaklasik 25 dk. pisirin ve sogutmaya birakin...

Afiyet olsun....
 


20 Mayıs 2013

Fırında bol sebzeli köfte


 Merhabalar.....Size yagmurlu bir günde sycacyk bir köfte yemegi tarifi vermek istiyorum....Cogunuz bilir ama ben blogumda bulunsun istedim...





Malzemeler

(Köftesi İçin):

250 g kıyma 
1 rendelenmiş soğan
sarımsak
biraz ekmek içi
salça
karabiber
kimyon
kırmızı pulbiber
tuz

Sebzeleri İçin:

patates
konserve bezelye
yeşil biber
kırmızı biber
domates
salçası
karabiber
tuz

Üzeri için:

tereyağ



Yapilisi:


  1. Köftelerin malzemelerini yoğurun. Biraz beklettikten sonra sekillendirin.
  2. Patatesleri halka doğrayın. Biberleri uzun doğrayın. 
  3. Malzemeleri domates haric geniş bir kapta karıştırın.
  4. Firin kabini yağlayın. Sebzeleri borcama yayın.
  5. Üzerine hazırladığınız köftelerini dizin.
  6. Domatesleri soyun ve ince halkalar halinde sebzeler ve köftelerin üzerine yerleştirin.
  7. Tereyağını küçük parçalar halinde köftelerin ve domateslerin üzerine koyun.
  8. İçine 1 su bardağı su dökün ve alüminyum ile kapatın.
  9. 20 dk. üzeri kapalı, daha sonra üzeri açık olacak şekilde 200 C'de pişirin.
  10. Pişerken köfteleri ara ara çevirin; arada suyunu kaşık yardımıyla üzerine dökün, köftelerin her yeri iyice kızarsın.  

 Afiyet olsun.....


 Lezzetli Sanatlar`a tesekkür ederim....
 

14 Mayıs 2013

Kolay portakallı kurabiye


Veee...Tekrar ben...Pastanin ardindan bir kurabiye tarifi olurmu diyenler...Evet bende oluyor :-)

Yapin, deneyin bence...Cok pratik...


Malzemeler

250 gr tereyagı veya margarin
1/2 su bardagı pudra sekeri
1 paket vanilya
aldıgı kadar un
1 portakal

Yapılışı ;

   1. Bir kaba  tereyağı veya margarini ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve unu ekleyip yoğurun. Bir portakali rendeleyin ve rendesini hamura ekleyin. Portakalin suyunu sykyn ve birazini hamura ekleyip yogurun.

2. Hazırladığınız hamurdan ufak parçalar kopartıp yuvarlayın.Tepsiye dizmiş olduğunuz kurabiyeleri önceden 180 dereceye ayarlanmis  fırında pişirin.

Üzerini arzu ettiginiz gibi süsleyin....

Afiyet olsun....

Giotto`lu yaș pasta



Merhabalar herkese....

Bugün size abim ve ailesi icin hazirladigim bir yas pastanin tarifini vermek istiyorum... Cok pratik ve yine lezzitzdi. Bir yarim satte yendi bitti :-))



Malzemeler:

Tabani icin:

150 g tereyagi/margarin
10 g seker
1 paket vanilya
4 yumurta
200 g cekilmis findik
50 g un
1 cay kasigi kabartma tozu

Tabandaki kremasi icin:

1 paket vanilya
2-3 paket krem santi tozu (Sahnesteif)
600 g krem santi
2 paket giotto (veya benzer bir cikolata, bir pakette genelde 40 tane oluyor)

Üzerindeki kremasi icin:

200 g krem santi
1 paket vanilya



Hazirlanisi:

1. Teryagi, seker ve vanilya bir kaba konur, cirpilir.

Yumurtalar teker teker ilave edilir. Cekilmis findik, 50 g un ve kabartma tozu karistirilip, bu karisima ilave edilir.


2. Firin 175 dereceye ayarlanir. Karisim kek kalibina akitilir ve yaklasik 30-35 dk. pisirilir. Sogutulmaya birakilir.

3. Taban bir pasta kalibina konur. Kenarlari pasta cemberiyle kaplanir.

4. 1 paket vanilya ile 2-3 paket krem santi tozu ile cirpilir. 2 paket giottoyu (18 tanesini üzerindeki süs icin kenara birakin) bir catalla ezin. Ezilmis giotollari ve krem santili karisimi yavasca karistirin ve pasta tabanina sürün. Yaklasik bir saat buzdolabinda bekletin. Pasta cemberini cikarin.

5. 20 g krem santiyi bir paket vanilyayla cirpin. Krem santi torbasina koyup, pastanin üzerini istediginiz gibi süsleyin.

Afiyet olsun....

12 Mayıs 2013

Fırında sebzeli makarna


Merhabalar herkese....

Hepinizin anneler günü kutlu olsun :-))

Yakinda bebek nedeniyle evde olacagim, daha güzel tarifler deneyecegim. Bunun icin cok sevincliyim....

Yapilacak tarifler cogaldi cünkü....

Bugün verecegim tarif cok lezziz ve pratik bir tarif....Degisik sebzelerle denenebilir. Ben ilk yaptigimda mantarda ilave etmistim, o da güzel olmustu...

Denemek isteyenler icin afiyet olsun...


Malzemeler:

arzu edilen miktarda makarna
kiyma
1-2 yesil biber
1 domates
varsa 1/2 kabak
varsa pirasa
domates püresi veya salca
rendelenmis peynir
1-2 dis sarimsak
siviyag
maydanoz
tuz
karabiber
kekik
250-500g kadar taze peynir (creme fraiche)
biraz ince kesilmis beyaz peynir

Hazirlanisi:

1. Ilk önce makarnalar haslanir. Sogutulmaya birakilir.

2. Bir tavaya biraz siviyagi konur. Icine kiyma eklenir ve kavrulur.
Biraz kavrulduktan sonra dogranmis domates, kabak, pirasa ve yesil biberler eklenir ve tekrar kavrulur. Tuzu, maydanozu ve baharatlari eklenir. Domates püresi ve biraz salca konur ve tekrar bir iki kavrulur.
 Kiyilmis sarimsaklar ve yaklasik 1-1,5 bardak su eklenir, tencerenin kapagi kapatilir ve kiyma biraz pisene kadar ve sosu biraz cekene kadar pisirilir.

3. Makarnalarin yarisi bir firin kabina konur. Üzerine kiymali sosdan konur ve makarnalarla karistirilir.

4. Kiymanin üzerine biraz ince dogranmis beyaz peynir parcaciklari konur ve biraz taze peynir (creme fraiche) sürülür.

5. Geride kalmis makarnalar konulur ve ayni islem yapilir. Firin kabinin en üstüne rendelenmis peynir eklenir ve 180 derecede yaklasik 20/30 dk pisirilir.

Afiyet olsun....

6 Mayıs 2013

Çilekli puding


Merhabalar herkese...Yine uzun bir zaman oldu; dogum yaklasiyor, is, ev isi derken zaman bulmak mesele su siralar... Havalar düzeldi, artik kar görmekten bikmistim diyebilirim. Bu nedenle size yemek vakti Aylin`de gördügüm bir tarifi vermek istiyorum. 

Afiyet olsun...




Malzemeler:

3 su bardağı süt
250 gram çilek
8 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya




1 su bardağı süt ile çilekleri blenderden geçirip koyu bir çilekli süt elde edelim.Tencereye 2 su bardağı süt,çilekli süt,şeker,nişasta ve unu ekleyip
Ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyip kuplara boşaltalım.

Hazirlanisi:

1. 1 su bardagi süt ile cilekler sivi koyulasincaya kadar blenderden gecirilir.

2. Bir tencereye 2 su bardaĝı süt, 1.de`ki cilekli süt, seker, nisasta ve un ekleyelim. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Servis yapalim....Afiyet olsun...