23 Nisan 2013

Mantarlı ve salamlı piza


Merhabalar herkese... Ilk defa yeni aldigim fotograf makinemle cektigim resimleri yükledim bu aksam...
Pek kullanmasini beceremesemde sonuctan gayet memnunum... Uzun bir süre oldu yine....Tarifler yine cogaldi... O nedenle hemen nefis bir piza tarifine gecmek istiyorum.... 

Ben yuvarlak piza tepsisinde yaptim (yaklasik 3 tane cikti). Dileyen normal tepside de yapabilir. Sanirim o zaman 1 tepsi cikabilir.


Malzemeler:

Hamuru icin:

500 g un
2 paket maya
1/2 cay kasigi tuz
 2 yemek kasigi zeytinyagi

Üzeri icin:

siyah zeytin
salam
mantar
yesil biber
beyaz peynir
domates püresi
piza baharati
rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:

1. Un, tuz ve maya ile bir kapta karistirilir. Zeytinyagi ve biraz ilik su eklenir. Unlanmis tezgahin üstünde iyice yogurulur. Kabartilmaya birakilir (yaklasik bir saat).

2.  Hamur 2 veya üc ayri bezelere ayrilir. Tepsi yaglanir, hamur tepsiye uygun sekilde merdane yardimi ile acilir.

3. Üzerine domates püresi sürülür. Biraz rendelenmis peynir serpilir. Üzerine konulcak harc konur. Yine biraz rendelenmis peynir eklenir. Piza baharati serpilir. 200 derece ayarli firinda yaklasik 20 dakika pisirilir.


Afiyet olsun...



16 Nisan 2013

Kakaolu tek kat pasta tabanı

Merhabalar herkese...

Maalesef resmini cekmedigim icin bu postum resimsiz olucak...

Daha önce yayinladigim Paskalya pastasi tabaninin tarifini vermek istiyorum. Dileyen tabii kakaosuz da yapabilir.

Iste 26 santimlik pasta kalibi icin malzemeler:

200g un
100 g seker
100 g margarin
3 yumurta
biraz tuz
1/2 paket kabartma tozu


 Yapilisi:

1. Margarin, yumurta, tuz ve sekerle güzelce cirpilir. Kabartma tozu ve un ilave edilir. Tekrar cirpilir.

2. Hamur yagli kagitli pasta kabina konur ve 175 derece önceden ayarlanmis firinda yaklasik 20 dk. pisirilir.

3. Kek oisince sogutmaya birakilir. (Ben bir gün önceden yapiyorum yas pastanin kekini ki güzelce sogusun).

Not: Iki ve daha fazla katli pasta pisirmek isterseniz, malzemeleri ona göre ayarlayin.
 

9 Nisan 2013

Hindistan cevizli Paskalya pastası


Merhabalar herkese...Gecikmelide olsa size bugün bir Paskalya pastasi tarifi vermek istiyorum. Asil tarif iki katliydi ama yenmedigi icin bu aralar tek kat tercihim oluyor.

Su siralar pastalara bayagi takmis vaziyetteyim. Misafir geldiginde firsat bu firsat deyip mutlaka bir yas pasta yapiyorum.

Umarim begenirsiniz...

Hepnize sevgiler...


Malzemeler:

hazir tek kat kakaolu pasta (ben kendim pisirdim)
1 portakalin suyu
70 g seker
1 yumurta sarisi
120 g taze krem peynir (Doppel-Rahmfrischkäse)
250 ml krem santi

Garnitürü icin:

250 ml krem santi
30 g seker
hindistan cevizi
minik paskalya cikolatalari

Hazirlanisi:

1. Hazir kakolu keki pasta cemberinin icine alin. Kremasi icin portakal suyunu seker ve yumurta sarilariyla karistirip kaynamaya yakin olunca sogutmaya birakin. 

2. Diger bir kaba taze krem peynirini portakal suyu karisimi ile karistirin. Güzelce cirpilmis krem santiyide ekleyip karistirin.

3. Kremayi pastanin üzerine sürüp düzlestirip buzdolabinda biraz sertlesene kadar 2-3 saat bekletin.

4. Süslemesi icin krem 250 ml santiyi seker ile cirpin. Pastayi cemberden cikarin. Pastanin her tarafina krem bir sykma torbasina alip üzerine yildiz seklinde sekiller verip krem santiyi pastanin üzerine sykin. Pastanin kenarlarina ve üzerine hindistan cevizi serpistirin.

Krem santi güllerinin üzerine ve pastanin ortasina paskalya yumurtalari yerlestirin.

Pastayi yine buzdolabinda bekletin sonra servis yapin....

Afiyet olsun....

5 Nisan 2013

Peynirli maydanozlu gözleme


Merhabalar herkese.... Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum simdiden....Gecenlerde o kadar canim gözleme cekmistiki iki gün pes pese gözleme yaptim. Ilk yaptigimda tavada yapmistim ama fazla hosuma gitmemisti.

Bu sefer "Silex makinesinde" denedim ve cok hosuma gitti. Denemek isteyenler icin tarif asagidaki bölümde...

Hepinize güzel bir haftasonu :-)


Malzemeler:

arzu edilen miktarda un
tuz
biraz ilik su
margarin veya tereyagi

Yapilisi:

1. Ilk önce istenilen ic harc hazirlanir. Ben peynirli ve maydanozlu yaptim. Harc bir tabaga alinip bekletilir.

2. Hamur icin genis bir kaba göz karari un konur (ben 500g kadar kullandim). Icine tuz ve biraz ilik su konur ve yogurulur. Hamur ne sert nede civik düsecek sekilde güzelce hazirlanip yogurulur ve yarim saat kadar bekletilir.

3. Sonra hamur portakaldan kücük bezelere hazirlanir. Tezgaha un serpilir ve hamur merdane yardimi ile acilir. Ortasina ic harc konur ve hamurun bir tarafi öbür tarafin üzerine kapatilir. Biraz isitilmis Silex makinesine biraz tereyagi veya margarin konur, eriyince gözleme yerlestirilir bir tarafi kizrinca cevirilir ve iki taraf kizarincaya kadar pisirilir.

Diger bezelerle ayni islem yapilir. Gözlemeler bir tabaga konur ve servis yapilir.

Afiyet olsun....

Not: Gözleme piserken Silex makinesini pencere kenarina yakin bir kösede kurmakta yarar var, cünkü evde sonradan cok koku oluyor :-(