31 Mart 2013

Fındık kavurması


Merhabalar... Size bugün basit ve herkezce bilinen bir tarif vermek istiyorum. Blogumda bulunsun istedim...

Tadi cok lezzetli oluyor, kabuklari biraz zor soyuluyor ve ben soyarken eldiven kullandim, cünkü daha pratik oluyor.

Iste tarif:

Malzemeler:

findik
derince bir tava

Yapilisi:

1. Kabuklu findiklar daha önce iyice isitilmis bir tavanin icine verilir. Ve kabuklari kendiliginden soyulana (catlayana kadar) harmanlanir. 

2. Sonra eldiven yardimiyla bir kaba alindiktan sonra kabuklari soyulur ve sogutulmaya birakilir.

Afiyet olsun....

28 Mart 2013

Bol sebzeli jülyen salata


Merhabalar... Jülyen salatasini nicedir merak ediyordum, kismet bugüneymis...Inanilmaz bir tadi var, ve bence cok degisken bir salata. Makarna, nohut, sosis, degisik sebzelerle dereotu gibi otlarla ve degisik soslarla düsünebilirim bu salatayi.

Ben cok sevdim ve muhakkak tekrar yaparim ben bunu :-)

Malzemeler:

arzu edilen miktara göre:
havuc
yesil biber
misir
mantar
yesil zeytin
kornison tursusu
tuz
siviyagi
maydanoz

Sosu icin:

yogurt
mayonez
tuz
biraz limon suyu
nane
biraz toz seker

Hazirlanisi:

1. Havuc yikanip soyulduktan sonra jülyen, yani ince uzun sekilde kesilir. Bir tavaya biraz siviyag konur ve havuclar biraz diri kalacak sekilde sotelenir. Bir tabaga alinir. Ayni tavada yesil biberler biraz siviyag ile sotelenir ve havuclarin üzerine eklenir.

2. Üzerine misir, mantar, dogranmis kornison tursusu, yesil zeytin ve maydanoz konur. 

3. Bir  baska kapta sosun malzemeleri bir güzel karistirilir ve sebzelerin üzerine dökülür, güzelce karistirilir. Üzerine yesil biber ve misir ekleyip süsleyelim....

Afiyet olsun....

Portakal aromalı sade kek


Günaydinlar herkese...

Yas pasta tarifinden kek tarifi olurmu diyenler haklilar. Ama bu aralar yas pasta ile kek tarifleri deniyorum.

Cok da keyif aliyorum. Bugünde yine bir basit kek tarifi var: sade kek. Icine arzu ettiginiz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Findik, fistik, ceviz, hindistancevizi, tarcin, meyve, kakao vs. Ben aromasi icin portakal rendesi kullandim...

Cok lezziz bir kek oldu....

Hepinize güzel bir gün diliyorum :-))


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 portakal kabugu rendesi

Yapılışı:

1. Yumurta ve şeker çırpılır, içine süt, yağ ilave edilip karıştırılır. 

2. Un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabugu rendesi de ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. 

3. Önceden 175 derece ayarli  firina sürülüp yaklasik 45 dk. pisirilir. 

4. Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir. Istenirse pudra sekeri, hindistancevizi ile de süslenebilir.
(ben sade kalsin istedim)

Afiyet olsun....

25 Mart 2013

Ferero Rocher pastası


Merhabalar herkese. Iki gün önce dogum günüm oldugundan bu pastayi yaptim. Cok pratik, kolay ve lezzizdi.

Ama tabikii kalori bombasi :-(  Ama illede denemek istedim, iyide yaptim aslinda... Ah su kalori sorunuda olmasa keske...



Malzemeler: 

Pandispanyasi icin: (zamani olanlar bir gün önceden hazirlasin ki hamur iyice dinlensin)

150 g margarin
150 g seker
4 yumurta
200 g cekilmis findik (gemahlen)
1 cay kasigi kabartma tozu
2 paket ferero rocher cikolatasi (yoksa herhangi yuvarlak bir cikolata)
600 g krem santi 
2 paket krem santiyi koyulastiracak toz (Sahnesteif)
2 paket vanilya

Yapilisi:

1. Margarin ve seker iyice cirpilir. Yumurtalar ilave edilip yine cirpilir. 
Kabartma tozu ile findik ayri bir kapta karistirilir ne margarinli karisima ilave edilir, karistirilir.

2. Hamur yaglanmis firin kabina aktarilir.Önceden 175 derece ayarli firinda 25-30 dk pisirilir.

3. Pistikten sonra sogutmaa birakilir.

4. Hamurun kenarina pasta cemberi (Tortenring) gecirilir. Rocher cikolatalari (8 taneyi bir kenara ayirmak üzere) bir kaba konur ve catalla iyice ezilir.

5. 400 g krem santi, krem santi tozu ile iyice cirplilir. Bu kivam cikolata karisimina ilave dilip karistirilir.

6. Pandispanya hamurunun üzerine sürülür ve buzdolabinda 30 dk bekletilir.

7. 200 g krem santi vanilya ile güzelce cirpilir. Pastanin üzerine 16 tane gül yapilir. Diger rocher cikolatalari iyi kesen bir bicakla ortadan kesilir ve 16 tane gülün üzerine yerlestirilir.

8. Pastanin kenarlarina krem santi kaldiysa krem santi sürülür ve arzu edilen sekilde süslenir. Ben bademle süsledim...

Afiyet olsun


21 Mart 2013

Bol sebzeli tavuklu graten


Merhabalar herkese... Bilmem oralarda havalar nasil ama burada yagmur, kar devam ediyor. Artik ilkbahar gelsin istiyorum :-(

Kendimi mutfakda oyalarken bu tarif cikti ortaya. Evdeki malzelemelerle bisiler "uydurdum" sonuc güzel oluncada paylasmak istedim...

Sevgiler :-)

Malzemeler:

tavuk gögsü
brokoli
yesil biber
beyaz peynir
kasar peynir
patates
krema
domates püresi
sarimsak
tuz
maydanoz
karabiber
sebze baharati
siviyagi
tereyagi (margarin)

Yapilisi:

1. Ilk önce tavuk gögüslerimizi minik minik dograyalim. Bir tavaya biraz margarin koyup tavuklarimizi bir iki soteleyelim ve bir kaba alalim.

2. Bir tencereye su koyup yikanmis sebzelerimizi ilave edip biraz pisirelim. 

2. Pistikten sonra sebzeleri tavukla beraber daha önce kullandigimiz tavaya yine biraz margarin erittikten sonra ekleyip bir iki soteleyelim.

3. Üzerine krema ve domates püresi ilave edelim. Baharatlarimizi, maydanozumuzu ve tuzumuzu da ekleyelim. Sosa ezilmis sarimsakda ekleyelim. Sosun güzel bir kivam alana kadar pisirelim.

4. Hepsini firin tepsisine alalim ve üzerine rendelenmis kasar peyniri ile beyaz peynir atalim.

Yaklasik 180 derece ayarli firinda peynirler eriyene kadar pisirelim.

Afiyet olsun...

20 Mart 2013

Kremalı, kekli ve meyveli kup


Merhabalar herkese... Dün canim yine hamilelikden olsa gerek evde olan malzemelerle pratik ama lezziz bir tatli cekti. Söyle kremali, meyveli, cikolatali ve evde dünden kalma hazir kekli...

Daha önce neden yapmamisim dedim. Evde krema yoksa yogurt, krem fres vs. olabilir. 

Denemeyenler icin iste tarif:

Malzemeler:

hazir kek
krema
cikolata
meyve (elma, visne vs.)
biraz süt ve visne suyu
üzeri icin degisik süslemeler

Hazirlanisi:

1. Hazir kek biraz ufalanip bardagin en altina konur. Üzerine biraz visne suyu konur. 
Pürelenmis visneler dizilir. Onun üstüne krema yerlestirilir.

2. Yine kek ufalanir onun üzerine pürelenmis elma yerlestirilir. Ve ardindan yine kek ve krema. Üzerine süs ve cikolata...

Bittiiii...

Afiyet olsun :-)

19 Mart 2013

Gül/Cicek poĝaçası




Günaydinlar herkese... Dün maalesef blogumla sorunlarim vardi. O nedenle bir önceki tarif defalarca yayinlandi. Neyseki sonunda cözüldü :-)

Size bugün yine bir hamur isleri tarifi vermek istiyorum . Ben denedim ve cok begendim. Belki denemistirsiniz bile ama benim icin degisik birsey oldu. 

Tarifin aslina buradan ulasabilirsiniz tik tik (pasasofram). 

Hepinize güzel bir gün diliyorum...

Sevgiler...



Malzemeler:

2 su bardagi sicak süt
1 su bardagi sivi yag
3 yumurta (sarilari üzerine sürülecek)
1 maya
1 kabartma tozu
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
aldigi kadar un
cörek otu

ic harci icin istediginiz harci kullanabilirsiniz, ben maydanoz ve peynir kullandim


Yapilisi:

1. Hamur malzemelerini bir kaba koyup güzelce yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.

2. Hamuru mayalanmaya birakmayin ve islemlere resimler yardimiyla baslayin.

3. 4. Resimdeki islemden sonra 1 saat kadar bekletin pogacalari, üzerlerine yumurtanin sarilarini sürün ve cörek otunu atin ve önceden isitilmis 180 derece ayarli firinda pisirin.


Afiyet olsun....

18 Mart 2013

Etli pırasa yemeĝi



Merhabalar herkese... Bugün ne pisirsem diye düsünüp duruyordum, birde baktim buzdolabinda pirasam var, canim birden etli pirasa yemegi cekti. Söyle koyu ve bol sebzeli... Hamilelikden olsa gerek ki iki tabak yedim.

Bebis tepinip durdu, onun da hosuna gitti herhalde :-)

Simdi gecelim tarife... Denemek isteyenler icin simdiden afiyetler olsun..





Malzemeler:

1 adet sogan
kusbasi dogranmis et
yikanmis pirasa
4-5 tane patates
1-2 adet havuc
1 adet  kabugu soyulmus domates
4-5 tane yikanmis mantar
siviyag
tuz
domates püresi veya salca
karabiber



Yapilisi:
1. Bir tencereye (ben düdüklüde yaptim, daha hizli oluyor) biraz siviyag konur. Ince dogranmis sogan pembelesinceye kadar pisirilir. Kusbasi dogranmis etler ilave edilir, 1, 2 dakika pisirilir.
2. Üzerine salca veya domates püresi konur. Karabiber ve tuzu eklenir. Biraz su konur ve kapagi kapatilip pisirilir.
3. Suyu cekerse biraz su ilave edilip tekrar kapagi kapatilir. Etler pistikten sonra tüm yikanmis ve dogranmis sebzeler ilave edilir ve karistirilir. Suyu ve tuzu tekrar ayarlanir.
4. Yemek koyulasinca ve sebzelerde pisince yanina pilav yada makarna hazirlanip servis edilir.
Afiyet olsun....