Merhabalar herkese. Iki gün önce dogum günüm oldugundan bu pastayi yaptim. Cok pratik, kolay ve lezzizdi.
Ama tabikii kalori bombasi :-( Ama illede denemek istedim, iyide yaptim aslinda... Ah su kalori sorunuda olmasa keske...
Malzemeler:
Pandispanyasi icin: (zamani olanlar bir gün önceden hazirlasin ki hamur iyice dinlensin)
150 g margarin
150 g seker
4 yumurta
200 g cekilmis findik (gemahlen)
1 cay kasigi kabartma tozu
2 paket ferero rocher cikolatasi (yoksa herhangi yuvarlak bir cikolata)
600 g krem santi
2 paket krem santiyi koyulastiracak toz (Sahnesteif)
2 paket vanilya
Yapilisi:
1. Margarin ve seker iyice cirpilir. Yumurtalar ilave edilip yine cirpilir.
Kabartma tozu ile findik ayri bir kapta karistirilir ne margarinli karisima ilave edilir, karistirilir.
2. Hamur yaglanmis firin kabina aktarilir.Önceden 175 derece ayarli firinda 25-30 dk pisirilir.
3. Pistikten sonra sogutmaa birakilir.
4. Hamurun kenarina pasta cemberi (Tortenring) gecirilir. Rocher cikolatalari (8 taneyi bir kenara ayirmak üzere) bir kaba konur ve catalla iyice ezilir.
5. 400 g krem santi, krem santi tozu ile iyice cirplilir. Bu kivam cikolata karisimina ilave dilip karistirilir.
6. Pandispanya hamurunun üzerine sürülür ve buzdolabinda 30 dk bekletilir.
7. 200 g krem santi vanilya ile güzelce cirpilir. Pastanin üzerine 16 tane gül yapilir. Diger rocher cikolatalari iyi kesen bir bicakla ortadan kesilir ve 16 tane gülün üzerine yerlestirilir.
8. Pastanin kenarlarina krem santi kaldiysa krem santi sürülür ve arzu edilen sekilde süslenir. Ben bademle süsledim...
Afiyet olsun