26 Şubat 2013

Bol sebzeli mayonezli salata


Merhabalar herkese...

Son zamanda bloguma daha fazla vakit ayirabildigim icin cok mutluyum. Bir cok denenmis tarifler var, zaten bu nedenlede hemen hemen hergün tarif yayinlasam uygun olur diye düsünüyorum.

Bugünki tarif basit, doyurucu ve lezziz bir salata. Malzemeler genelde evde bulunur. O nedenle denemeyenler denesin derim.

Afiyet olsun....


Malzemeler:

misir
bezelye
kirmizi konserve fasulye
mayonez
yogurt
tuz
mayonez
maydanoz


Yapilisi:

1. Bütün malzemeleri bir kaba koyup güzelce karistiralim. Üzerini maydanoz ve/veya pulbiberle süsleyip servis yapalim...

Afiyet olsun...
 

25 Şubat 2013

Rengârenk cake popslar


 Günaydinlar herkese....

Size bugün kizimin dogum günü icin hazirladigim cake popslarin tarifini vermek istiyorum. Cocuklar bayildilar. 

Her cocuk dogum gününde olmazsa olmaz dencek kadar sirinler.

Deneyin derim....

Sevgiler



Malzemeler:

250 g un
200g seker
250 g tereyagi
4 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
60 g kakao
250 g taze peynir (Frischkäse)
biraz pudra sekeri
kek cubuklari

üzerindeki süsü icin:

beyaz ve mor cikolata
arzu edilen süsleme sekerleri


Yapilisi:

1. Firini önceden 180 dereceye ayarlayin. Ilk önce normal bir kek pisirecegiz: Bunun icin yuvarlak bir kek kalibini iyice yaglayin. 

2. Tereyagini sekerle cirpin. Yumurtalarai da teker teker ekleyip tekrar cirpin.
Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip tekrar güzelce cirpin. 

3. Hamuru kek kalibina akitin ve yaklasik 40-45 dk. pisirin. Pistikten sonra sogutmaya birakin (iyice sogutun).

4. Pismis kekin sert kenarlarini kesip kalan keki güzelce kücültere ufalayin. Tane tane kalana kadar bu islemi uygulayin. Sonra ufalanmis kekin icine pudra sekerini ve taze peynirini ekleyip güzelce yogurun. (hamur artik yuvarlak topcuklar yapma kivamina gelmistir).

5. Tüm hamurdan ne cok büyük ne cok kücük olcak sekilde topcuklar yuvarlayin. (2-3 cm civarinda olsun yoksa cubugundan düserler büyük olurlarsa).Topcuklarini teker teker cubuklarina takin.

6. Simdi topcuklari istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz. Beyaz cikolatayi eritin üzerine istediginiz dekorasyonu uygulayin ve kurutmaya birakin. (yumurta kabina kücük deliler yapip orada kurutabilirsiniz yada resimdeki gibi kücük saksilarda .)

Afiyet olsun....

24 Şubat 2013

Çocuklar için krem șantili doĝum günü pastası


Merhabalar herkese...

Bugün size kizimin 4. dogumgünü icin yaptigim pastanin tarifini vermek istiyorum.
Cok lezzetli, pratik ve tatli bir pasta oldu.

Hepinize sevgiler....


Malzemeler:

125 g margarin
200 g seker
2 paket vanilya
biraz tuz
3 yumurta
150g un
2 tatli kasigi kabartma tozu
5 yemek kasigi süt
arzuya göre mandalina
500 g lor peyniri (Magerquark)
bir limon kabugu rendesi
250 g krem santi
varsa: 1 paket krem santiyi koyulastiracak toz (Sahnefestiger)
resim görülen cikolatalar (Schokoküsse)

Yapilisi: 

1.  Margarin, 125 g seker, 1 paket vanilya ve biraz tuz iyice cirpilir. Yumurtalar eklenip tekrar cirpilir.

2. Un, kabartma tozu ve süt ilave edilir ve cirpilir. Hamur yaglanmis firin tepsisine dökülüp 175 derece ayarli önceden isitilmis firinda yaklasik 20 dk. pisirilir.

3. Pisen kek sogutulmaya birakilir.  Lor peyniri, 75 g seker, 1 paket vanilya ve limon kabugu karistirilir. 

4. Diger bir kapta krem santi ve varsa 1 paket krem santiyi koyulastiracak toz cirpilir (yoksa ziyani yok olmasada oluyor). Krem santi lor peynirli kivama eklenip karistirilir.

5. Bu kivamdan 1/3 alinip kenarda bekletilir. Öbür kivamin icine mandakinalar eklenir.

6. Kek kaliptan cikartilir ve bir kek tabagina yerlestirilir. Mandanilasiz kivamdan biraz alinip ince bir tabaka olacak sekilde kekin üszerine sürülür.

7. Cikolatalar kenarlara yerlestirilir. Ortasina mandalinali kivamdan bolca yerlestirip düzlestirilir.

8. Yaklasik 4 saat buzdolabinda bekletilir. Üzeri arzu edilen sekilde süslenir.

Afiyet olsun...  

14 Şubat 2013

Sevgililer günü için limonlu kek


Malzemeler:

3 su bardagi un
125 g margarin
1 su bardagi süt
2 su bardagi seker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 poaket vanilya
limon suyu
1 limondan elde edilen limon kabugu

Yapilisi:

1. Yumurtalari sekerle cirpalim. Erimis margarini ilave edelim. Daha sonra unu ilave edelim.

2. Limon suyunu, limon kabugunu  ve sütü ayri bir kapta karistiralim. Icine kabartma tozu ile vanilya ekleyelim.

3. Bu karisimi unlu karisima ekleyip güzelce karistiralim.

4. Yaglanmis kek kalibina akitip önceden 175 derece ayarli firina sürelim ve yaklasik 40-45 dk pisirin. 
(Kek pisip pismedigini ögrenmek icin yavasca bir tahta cubuk veya catal batirin. Hamur yapismamissa pisti demektir).

5. Kek pistiginde üzerini istediginiz gibi süsleyebilisiniz. (Ben bir miktar pudra sekerini su ile karistirip hafifce isitip kekin üzerine döktüm).

Afiyet olsun

3 Şubat 2013

Nohutlu pilav


Merhabalar herkese....

Iste size bugünde klasik bir tat. Nohutlu pilav. Arsivimde bulunsun istedim.

Hepinize sevgiler....



      Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
pirinçlerin üzerini yarım santim geçecek kadar sıcak su veya tavuk suyu
tereyağı
sıvı yağ
tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut


 Hazirlanisi:


1. Pirinçler güzelce yikanir.

2. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı konulur eritilir.

3. Pirinçler ve tuz eklenir biraz kavrulur, pirinçlerin üzerini yarım santim geçecek kadar sıcak su veya tavuk suyu eklenip, nohutlar ilave edilerek karıştırmadan tencerenin kapağı kapatılır.

4. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.

5. Tencerenin kapağını açmadan suyu çekene kadar pişirilir, suyunu çektikten sonra kapak açılır, hafif karıştırılıp ocağın altı ve kapağı tekrar kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun....