4 Kasım 2012

Wok tavasında soya soslu sebzeli tavuk

 Iyi aksamlar hepinize... 

Son günlerde canim o kadar cok cesitli sebze yemek istediki sizlere verecegim wok tavasindaki tarifi uyguladim. Ilk wok deneyimimdi ama cok zevkli ve istah aciciydi. 

Denemeyenler denesin derim. Hem saglikli, hem prtaik hem de doyurucu. 


Malzemeler:

mantar
yesil biber
kirmizi biber 
tavuk gögsü
ispanak
yesil sogan
sarimsak
tuz
taze zencefil
ay cicegi yagi
köri
kirmizi pulbiber
karabiber
soya sosu
ketjap asin
kirmizi köri sosu
sambal oelek

basmati pirinci (hint pirinci)

1. Ilk önce tavuk gögüslerine küp seklinde dograyin. Sebzeleri yikayip arzu ettiginiz sekilde dograyin. Ispanaklari yikayip dograyin. Hepsini bir kösede bekletin.

2. Sonra pirinci hazirlayin. Iki bardak pirinci yikayin. Bir tencereye üc bardak sicak su koyun, icine biraz tuz katip kaynatin. Yikanmis pirinmci ilave edin. Suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin.

3. Sonra wok tavasini iyice kizdirin. Sonra biraz aycicek yagi koyun yagida kizdirin.

4. Tavuk gögüslerini yagin icine atin (dikkat yag kizginsa sicrayacaktir) 3-5 dk kadar pisirin. Üzerine dogranmis yesil sogan, köri, tuz, biraz kirmizi pulbiber, karabiber, taze rendelenmis zencefil, sambal olelek, kirmizi köri sosunu ketjap asin ve biraz soja sosu ilave edin.
1 dis sarimsagi kiyip ilave edin. Tavuklu harci kenara alin.

5. Yine biraz ay cicek yagi koyup dogranmis mantarlari soteleyin. Üzerine yesil ve kirmizi biberleri ilave edin. Sebzeler biraz pisince ispanagi da ilave edin. Bir iki soteleyin. Üzerine tuz, soya sosu, kirmizi köri sosunu, taze rendelenmis zencefil ve ketjap asini ekleyip yine karistirin.

6. Pismis pilavin yanina sicak sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

3 Kasım 2012

Patates oturtmasi



Merhabalar...

Güle aglaya hayat devam ederken kendimi mutfakta bayagi oyaliyorum.

Klasik bir tat olana patates oturtmasinin tarifi icin devamini okuyun J

baybay...


Malzemeler:

arzuya göre patates
kiyma
biraz salca
2 adet domates
2 adet sogan
yesil biber
karabiber 
tuz
siviyagi
pulbiber

Yapilisi:

1. Soganlari kiyip tenceredeki siviyagin icinde pembelestirelim. Dogranmis domatesleri, kiymayi ve salcayi ilave edip soteleyelim. Güzelce kavurduktan sonra baharatlari ekleyip altini kisalim.

2. Yuvarlak dilimler halinde soyup dogradigimiz patatesleri tavadaki siviyagin icinde kizartalim.Ister firin tepsisine istersede tencereye dizelim. Patateslerin üzerine kiymali harci yayalim.

3. Sonra biberleri dograyip üzerine serpelim. 2 bardak su koyup kisik ateste pisirelim.

Afiyet olsun...