11 Haziran 2012

Portakal soslu kremalı kek

 
Hepinize güzeeel bir gün diliyorum. Havalar burada bayaĝı yaĝmurlu bugün o nedenle size tatlı bir tarif vermek istiyorum bugün.
Tarif pastalin`e ait ve gerçekten muhteșem birșey tarifi aynen uyguladım. Çok pratik ve çok lezziz bir yaz tatlısı veya keki diyebiliriz.
Hepinize güzel bir gün diliyorum...
Baybay...



MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un ( azar azar ilave edin boza kıvamında olucak )

KREMA İÇİN MALZEMELER:

2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker 
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

PORTAKAL SOSU MALZEME:

5 portakal
1,5 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker ( çok tatlı seviyorsanız arttırabilirsiniz )

 
Yapılıșı:

Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz en az 10dk. Sonra (geniș ve hafif büyük olursa kek o kadar kalın düșmez daha güzel olur) sütü ve yağıda ekliyoruz en sonda kuru malzemeleri ekliyerek çırpma işlemimizi bitiriyoruz.Yağlamış olduğumuz kalıbımıza dökerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kürdan testi ile içi çekene kadar pişiriyoruz, kekimiz soğurken biz kremamızı hazırlayalım.

Tenceremize tüm malzememizi ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz ocağın altını yakıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz hazır olan kremamızı soĝumuș olan kekimizin üzerine döküyoruz.

Portakallarımızın suyunu sıkıyoruz tüm malzemelerle birlikte sos tenceresine alıp çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz pelteleşen portakal sosumuzu kremamızın üzerine bolca döküyor ve soğuk olarak servis ediyoruz afiyet olsun.

Dileyen üzerine hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyebilir.

Afiyet olsun...

8 Haziran 2012

İçimdeki sesi dinlermiyim?



Sevgili Zeynepcim beni mimlemiș :-) Hemen yanıtlamak istiyorum....
Herkese sevgiler...


                                              İçinizdeki Sesi Dinler Misiniz?



Bugüne kadar içimdeki sesi çok dinledim. Gayet olumlu oldu çoĝu kez.
Ama bazen mantıĝımı dinlememiz gerektiĝini düșünüyorum.
Daha az yıpratıcı olur sanırım...

Bende sevgili Aylini mimliyorum.....

5 Haziran 2012

Karıșık salata




Merhabalar herkese....
Umarım keyifler yerindedir. Yavaș yavaș havalr ısınmaya bașlıyor ve morallerde biraz düzelmeye bașlıyor...
Size șimdi vereceĝim tarif basit ama saĝlıklı bir salata tarifi.
Umarım beĝenirsiniz...

Kendinize iyi bakın....
 
Domatesleri, yeșil salatalıĝı, yeșil ve kırmızı biberleri güzelce yıkayalım ve doĝrayalım.
Üzerine yeșil biber atalım. Tuz, sıvıyaĝ ve kırmızı pulbiber ilave ediyoruz....

Afiyet olsun...

1 Haziran 2012

Hamur kȃse içinde ali nazik

 
Merhabalar herkese....
Uzuuun uzuuun bir aradan sonra yine yeni yeniden demek istiyorum...Blogumu ve sizleri ne çok özlemișim, ne çok. Bana gelen mailler ve yorumlar için çoook saĝolun.

Arkadașlarım yakında yine eskisi gibi sizlere yepyeni tariflerimi göndermek için arı gibi çalıșıyorum....
Beni unutmayıp takip ettiĝiniz için çok teșekkür ederim....

Şimdi gelelim benim çok beĝenerek yaptıĝım bir tarife...Kȃsede ali nazik tarifi...
Belki çok doyurucu bir tarif deĝil ama tadı ve görüntüsü muhteșem....Mutlaka deneyin derim...
Hepinize güzel günler diliyorum...Gelsin yaz, gelsin tarifler....
Hoșcakalın :-))

Bu tarifi bizlere paylașan sevgili pasasofram `a çokkkk teșekkür ederim....


 Malzemeler:

Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
arzuya göre baharatlar karabiber ve kırmızı tozbiber
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörekotu

Ali nazik için:
patlıcan
kusbasi doĝranmıș et
yeşil biber
kırmızı biber 
biraz yoğurt 
sarımsak
tuz
sıvıyağ


Hazırlanıșı:

İlk önce hamurumuzu hazırlayalım:

*Malzemelerin hepsini geniş bir kapta karıştırıp iyice yoğuralım. Biraz bekletelim. Fırına dayanıklı kaplarımızın dışını yağlayıp, merdane ile açtığımız hamur ile kaplayalım. 

*Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp soğutunca güzelce çıkartıp bir köșede bekletelim.



Şimdi ali naziĝimizi hazırlayalım:

* Patlıcanların kabuklarını soyup küçük parçalar halince doğrayıp bir kaç kașık sıvi yaĝla tavamızda kavuralım. Yaĝını alıp bekletelim.

* Diĝer yandan yoĝurdumuzu hazırlayalım: bir kaseye biraz yoĝurt, tuz ve ezilmiș sarımsaĝıda ekleyip iyicene karıștırdıktan sonra patlıcanları birleștirip çıtır kasemizin içerisine alalım. 

*Düdüklü tencerenin içine biraz sıvıyaĝ koyup kuşbaşı doĝradıĝımız etleri alıp biraz su koyup kavuralım. Etimizi iyicene pișirdikten sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyerek tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alalım. 

*Çıtır kase içerisindeki yoĝurt ve közlenmiş patlıcanların üzerine ilave edelim..

Afiyet olsun....