Hepinize güzeeel bir gün diliyorum. Havalar burada
bayaĝı yaĝmurlu bugün o nedenle size tatlı bir tarif vermek istiyorum bugün.
Tarif pastalin`e
ait ve gerçekten muhteșem birșey tarifi aynen uyguladım. Çok pratik ve çok lezziz bir yaz tatlısı veya
keki diyebiliriz.
Hepinize
güzel bir gün diliyorum...
Baybay...
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un ( azar azar ilave edin boza kıvamında olucak )
KREMA İÇİN MALZEMELER:
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
PORTAKAL SOSU MALZEME:
5 portakal
1,5 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker ( çok tatlı seviyorsanız arttırabilirsiniz )
Yapılıșı:
Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz en az 10dk. Sonra (geniș ve hafif büyük olursa kek o kadar kalın düșmez daha güzel olur) sütü ve yağıda ekliyoruz en sonda kuru malzemeleri ekliyerek çırpma işlemimizi bitiriyoruz.Yağlamış olduğumuz kalıbımıza dökerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kürdan testi ile içi çekene kadar pişiriyoruz, kekimiz soğurken biz kremamızı hazırlayalım.
Tenceremize tüm malzememizi ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz ocağın altını yakıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz hazır olan kremamızı soĝumuș olan kekimizin üzerine döküyoruz.
Portakallarımızın suyunu sıkıyoruz tüm malzemelerle birlikte sos tenceresine alıp çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz pelteleşen portakal sosumuzu kremamızın üzerine bolca döküyor ve soğuk olarak servis ediyoruz afiyet olsun.
Dileyen üzerine
hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyebilir.
Afiyet olsun...