30 Nisan 2012

Tavuklu bol soslu makarna


İyi akșamlar herkese....

Evet evet yașıyorum.... :-((( Özür ama șu sıralar tașınma așamasındayız...
Yeni mobilyalar ev dekorasyonu vs vs derken bloguma istediĝim kadar zaman ayıramadım.

Ve tabii zayıflama savașındayım...Yoksa yine zaman bulurdum ben...Ama yaptıkca yiyeside geliyor insanın.

Bakalım artık yavaș yavaș salata mevsiminide açabilirim....En azından salata tarifleri verbilirim diye düșünüyorum...

Hepinizi çok özledim...Umarım hepiniz iyidirsiniz...

Vee yine bir makarna tarifi :-))


Malzemeler:

biraz makarna
brokoli
kırmızı biber
tavuk göĝsü
tuz
karabiber
pulbiber
domates püresi
sıvıyaĝı
safran tozu
sebzeli çeșni
köri

Yapılıșı:

* Göz kararı makarnalar bir tencereye alınıp biraz tuz ve sıvıyaĝı ilavesi ile hașlanır.

* Makarnalar hașlanırken bir tavaya biraz sıvıyaĝı konur. Kușbașı doĝranmıș tavuk gögsü kızartılır. Sonra yıkanmıș ve biraz doĝranmıș brokoli ve kırmızı biber ilave edilir ve biraz harmanlanıp karıștırılır.

* İçine biraz domates püresi, tuz ve baharatlar ilave edilir. Biraz su katılır.

* Suyunu çekince ve de sebzeler biraz piștiĝinde hașlanmıș ve soĝuk sudan geçirilmiș makarnalar bir tabaĝa alınır ve sos üzerine dökülür.

Afiyet olsun...

24 Nisan 2012

Renkli mermer kek

 
Merhabalar herkese....

Bugün size yine bir kek tarifi vermek istiyorum.
Sevgili hünerli bayanlara buradan teșekkür ediyorum, bu tarifle bizi bulușturduĝu için...

Tarifi aynen uyguladım:



Malzemeler:

1 Paket (250 Gr.) Margarin
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
3 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Limon Kabuğu Rendesi
 
Yapılışı:

* Margarini eritip, yumurtalar ile iyice çırpın. Şekeri ekleyip 4-5 dk. daha çırpın. Süt ve limon kabuğu rendesi ekleyip, 1-2 daha çırpın.

* Un, kabartma tozu ve vanilya'yı bir kaba eleyin. Sıvı malzemeleri de ekleyerek çok az karıştırın.

* Karışımdan 3 yemek kaşığı kadar ayırın gerisini yağlayıp unladığınız kalıba dökün.

* Kapta kalan karışıma bir bulgur tanesi kadar yeşil toz gıda boyası ekleyip karıştırın.

* Yeşil karışımı, kek karışımının üzerine kaşıkla gezdirin ve kaşığı batırıp çıkararak içinde şekiller oluşmasını sağlayın.

* 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, yaklaşık 40-45 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

22 Nisan 2012

Yumurtalı patates kavurması



Merhabalar herkese....

Misafir üstüne misafir gelmesi nedeniyle fazla bloguma zaman ayıramadım...
Ama hepinizi çoook özledimmm...

Yokluĝumda yeturla lezzet kareler blogunun artık bulunmadıĝını öĝrendim...Eski adresdeki sayfa açılmryor....Haberiniz var mı???
Severek izlerdim o blogu....Yoksa sadece adı mı deĝiști???

Neyse șimdilik size minnacık bir tarif....Güzel kurulmuș kahvaltı sofralarınız için...

Kendinize iyi bakın.....

 
Malzemeler:

1 tane soĝan
1 yemek kașıĝı tereyaĝı
5 tane patates
3 tane yumurta
1 çay kașıĝı tuz, karabiber, pulbiber

 
Yapılıșı:

* Patatesler yıkanır, dörde bölünüp hașlanır, soĝuduktan sonra incecik doĝranır.

* Bir tavaya tereyaĝı konur ve eritilir. İncecik doĝradıĝınız soĝanlar eklenip biraz kavurulur.

*Doĝranmıș patateslerde eklenir ve yine 3-4 dk.kavurulur.

* Yumurtalar bir kapta çatalla çırpılır ve kavurulmuș patateslerin üzerine eklenir ve karıștırılır.

* Baharatlar ve tuz serpiștirilir. Yumurtalar pișinceye kadar kavurulur.

Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun....

17 Nisan 2012

Sebzeli tavuk tajin (güveç)

 

Veeee iyi akșamlar :-)

Nicedir arșivimde biriktirdiĝim bir sürü tarifden bir tanesi bu tarif. Fas`ın meșhur tajin güvecinde yapılıyor.



Malzemeler:

arzu edilen miktarda tavuk
kırmızı ve yeșil biber
patates
domates
tuz
zeytin yaĝı
ay çiçek yaĝı (sıvı)
3 diș sarımsak
safran tozu
karabiber
maydanoz
toz biber
salça ve domates püresi
 
Yapılıșı:

1.
Bir derin kaba zeytin yaĝı konur. İçine ezilmiș sarımsaklar konur. İnce ince doĝranmıș maydanozlar konur. Baharatlar ve tuz da ilave edilir.

2.
Temizlenimiș ve parçalar halinde kesilmiș tavuklar 1.nolu karıșıma ilave edilir.

3.
 Patatesler soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilir. Biberler yıkanıp temizlenip uzunca kesilir. Domateslerde yıkanıp yuvarlak yuvarlak kesilir.

4.
Tajin tencerenin içine biraz zeytin yaĝı konur ve patatesler tabana dizilir.
Marine edilmiș tavuklar ilave edilir. Biraz salça ve domates püresi ilave edilip biraz su katılır. Tuz ilave edilir. Geri kalan sosda ilave edilir.
Sosun üzerine biberler eklenir.

5.
Kısık atește yaklașık 30 dk. pișirilir. Sonra domatesler de ilave edilip yine 15 dk. pișirilir.

6.
Tavuk ve sebzelerde pișince altı kapatılır.

Afiyet olsun....

16 Nisan 2012

Yumușak poĝaçalar



İyi akșamlar herkese...

Güzel bir gündü yine bugün, ve tabii tarifde yazmanın zamanı șimdi dimi?
Hepinize kocaman selam ve sevgiler....

Emel kaçar :-)

 Orjinal tarif ve detaylı resimler için buraya tıklayın:


Malzemeler:

2 su bardaĝı ılık süt
1 su bardaĝı sıvı yaĝ
2 yumurta
1 yaș maya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kașıĝı șeker
1 tatlı kașıĝı tuz
aldıĝı kadar un

 
Yapılıșı:

* İlk önce ılık süte yaș maya ve șekeri ekleyin ve biraz bekletin. Sonrada 2 yumurtanın sarısını ayırıp diĝer malzemeleride ekleyip karıștırın. Yumușak bir hamur elde edin ve üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin.

* Sonrada 4 tane beze ayırın ve merdane yardımı ile iyice açın. Üçgen șeklinde kesin, içine peynir koyun ve sarın. Yaĝlanmıș tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmıș fırında (en yüksek ayarda) üzeri kızarıncaya kadar pișirin.

Afiyet olsun....

14 Nisan 2012

İki renkli kek

 
Merhabalar herkese....

Makarna tariflerinden sonra bir kek tarifi iyi gider diye düșünerek size iki renkli kekin tarifini vermek istiyorum...

Yumușacık bir kek isterseniz deneyin derim...




Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
biraz kakao

Yapılışı:

* Bir kapta yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Süt ve sıvıyaĝı ilave ederek tekrar çırpılır.
 
* Diĝer bir kapta un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır. Bu karışım yavaş yavas sıvıyaĝlı  karışıma ilave edilir.

* Karışımı iki eşit parçaya bölüp, birinci karıșımın içine biraz kakao atılıp karștırılır.
 
* Yaĝlanmıș bir kalıba önce kakaolu karışımdan dökülür. Sonrada öbür karı
șım üzerine dökülür.
 
* Önceden ısıtılmıș 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40 dakıka kadar pişirilir.

Piștikten sonra soĝutmaya bırakılır...

Afiyet olsun...

13 Nisan 2012

Tavuk göĝsü ile domates soslu makarna

 
İyi akșamlar herkese...

Biliyorum gece gece tarif yazmak olmuyor aslında ama ancak vakit bulabiliyorum...

Yine bir makarna tarifi....Çok seviyorum ya idare edin :-)

Hepinize iyi geceler ve güzel bir haftasonu diliyorum...

Baybay....


 
Malzemeler:

herhangi bir makarna türü
biraz kalınca kesilmiș tavuk göĝsü
salça veya domates püresi
tuz
karabiber
sıvıyaĝı
kekik
sarımsak
maydanoz

Yapılıșı:

* Bir tencereye biraz soĝuk su ve sıvıyaĝı koyup makarnalarımızı biraz hașlayalım.

* Sonra tavuk göĝüslerini biraz kalınca keselim ve daha iyi kızarması için bıçakla altını ve üstünü biraz keselim ve tuz, karabiber ve biraz kekik atalım.
Bir tavaya sıvı yaĝı koyup kısık atește bir müddet kızartalım.

* Kızartılmıș tavuk göĝüslerinin üzerini kapatalım ki soĝumasınlar.

*Şimdi sosu için bir tavaya biraz sıvıyaĝı koyalım. İçine biraz ezilmiș sarımsak atıp çok az kızartalım ve hemen üzerine domates sosu ve salça ekleyelim...Bir müddet sonra birazda su koyup güzelce karıștıralım. Karabiber, tuz, maydanozunuda ekleyelim ve karıștıralım.

* Hașlanmıș makarnayı soĝuk sudan geçirip süzüp bir tabaĝa alalım. Üzerine hazırladıĝımız sosu döküp bir dilim tavuk göĝüsü koyalım.

Afiyet olsun....

12 Nisan 2012

Patates püresi yataĝında et



Merhabalar hepinize...

Biraz geç olsada size tarif vermeden edemeyeceĝim, arșivdeki tarifler çoĝaldı çünkü.

Bu tarifi yine sevgili Aylin`in blogunda gördüm. Denedim ve inanın çok hoș oldu...

Tekrar tekrar tarif için teșekkürler...

Tarifde fazla bir deĝișiklik yapmadım...

İște tarif:

 
Malzemeler:

arzu edilen miktarda kalın kesilmiș et (4-5 dilim olabilir)
1 tane soğan
biraz salça ve domates püresi
biraz zeytinyağı
tuz ve karabiber

3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, biraz muskat rendesi

Yapılıșı:

* Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve salçamızı birazda domates püresi ekleyip biraz kavuralım. Etlerimizi dilimleyip düdüklünün altına yerleştirelim, soğanımızı doĝrayıp tenceremize ilave edelim. Biraz su, tuz ve karabiber ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 15.dk kadar pişirmeye bırakalım. 

* Patates püresi için 3 adet kabukları soyulmuş patatesi kısık ateşte 1,5 su bardağı sütün içinde haşlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağ ilavesi ve patates ezici yardımı ile patateslerimizi iyice ezelim. En son tuz ve arzuya göre muskat rendesi ve taze kaşarı ilave edip altını kapatalım.

* Servis zamanında 2-3 kaşık patates püremizi tabağımızın ortasına koyup kaşık ile biraz yayalım.Et dilimlerini yarı yarıya üstüste gelecek şekilde püremizin üzerine yerleştirip 1 çorba kaşığı kadar etimizim sosundan gezdirelim.

Afiyet olsun...

10 Nisan 2012

Köfteli makarna


Günaydın herkese...

Bugün çalıșmadıĝım için size hemen yeni bir tarif vermek istiyorum. Makarnayı birçoĝumuz gibi çok seviyorum.

İște tarifim...



Malzemeler:

herhangi bir makarna türü
kıyma
sıvıyaĝ
tuz
karabiber
pulbiber
maydanoz
köfte harcı
rendelenmiș peynir
salça ve domates püresi
sarımsak

Yapılıșı:

* İlk önce köfteciklerimizi hazırlayalım. Bunun için arzu ettiĝimiz miktarda kıymamızı bir kaba alalım. İçine biraz tuz, sıvıyaĝı, karabiber, pulbiber, maydanoz, salça veya domates püresi ve köfte harcı ekleyelim ve güzelce yoĝuralım. Biraz üzeri kapalı bir șekilde bekletelimki soĝumasınlar.

* Soĝuk suyun içine biraz sıvıyaĝ ve tuz atıp kaynayınca makarnaları koyup 7-10dk (makarnaya göre) hașlayalım.

* Şimdi tavamıza biraz sıvıyaĝı koyalım. İçine biraz domates püresi ve salça atalım.
Biraz kavuralım. Şimdi içine biraz ezilmiș sarımsak atıp karıștıralım. İçine karabiber, tuz, biraz maydanoz ve arzu ederseniz sebzeli çeșni atıp güzelce karıștırın.

* Makarnalarımı piștikten sonra soĝuk su ile kısacık süzüp bir tabaĝa alalım. Üzerine sıcacık sosu bolca ilave edelim. Sosun üzerinede köftelerimizi koyalım. Birazda rendelenmiș peynir atalım...Afiyetle yiyelim efendim...

Afiyet olsun :-)

7 Nisan 2012

Creme bruleé (Krem brüle)


Hayırlı Cumartesi hepimize :-)

Arkadașlarla bulușuldu, bol bol kalori toplandı, sohbet edildi, dertleșildi....Çocuklar oynayıp eĝlendi....

Veee size dünden bir bașka tarif...
Eskiden hep restoranlarda yerdim, hem pahalı olur hemde tadı damaĝımda kalırdı.
Artık bu muhteșem tatlıyı evde yapıyorum, hem daha ucuz oluyor hemde istediĝim kadar yiyebiliyorum...

Denemeyenler mutlaka ama mutlaka denesinler...Olması gereken sadece creme brulee șekerini karamelize etmek için özel bir mutfak cihazı (yakıcısı). Adı tam olarak ne bilmiyorum...

Uzun lafın kısası iște tarif:  


Malzemeler:

600 g krema
1 vanilya tohumu içeren vanilya bitkisi
5 yumurtanın sarısı
50 g șeker
biraz kahverengi șeker (karamelize etmek için)

Yapılıșı:

* Kremayı, vanilya bitkisi ile bir tencereye koyalım ve kısık atește pișirip kaynamaya yakın (ama kaynatmayın!) olduĝunda ateșten alıp bir saat bekletin.

* Bir saat sonra yumurta sarılarını 50 g șeker ile bir kaba koyup çırpma teli ile iyice çırpın.
Tenceredeki vanilya bitkisini çıkarın ve ortasını uzunca kesin ve içindeki tohumu bir bıçaĝın ucuyla alın. Tohumu tencereye atıp güzelce karıștırın ki aroma krema ile güzelce karıșsın.

* Yumurtanın aklarını krema karıșımına katıp bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye akıtın.

* Şimdi pürüzsüz olan karıșımı istediĝiniz küçük fırın kalıplarına akıtın. Kalıpları fırın tepsisinin üzerine yerleștirin ve tepsinin üzerine kalıpların yarısını kaplayacak șekilde sıcak su akıtın (dikkate edin kalıpların içine akmasın). 40 dk. kadar önceden ısıtılmıș 140 dereceli bir fırında pișirin. (üzeri kızarmasın kreması beyaz kalmalı).

* Kıvam biraz koyulașınca fırından alıp bir gün buzdolabında bekletin. (daha az da bekletebilirsiniz ancak bir gün sonra daha bir güzel oluyor).

* Creme bruléede krema daima soĝuk üzerindeki karamelize olmuș șeker ise sıcak olması gerektiĝinden servis yapmak istediĝinizde kalıpları buzdolabından çıkarıp üzerine biraz kahverengi șeker dökün (normal toz șekerlede oluyor). Şekerin her yerini o özel cihazla karamelize edin.

Afiyetler olsun....

Not: Fırında ızgara ayarında da oluyor dediler ama tavsiye etmiyorum. Krema sonradan yumurta kokmaya bașlıyor!


6 Nisan 2012

Macadamia fıstıklı cookieler (kukiler)

 
Almanya`da tatil günü bugün ve ben misafirlerimi beklemekteyim...
Bugün kadın toplantısı var anlayacaĝınız.

Size vereceĝim tarifde bugün yaptıĝım cookielerin (kuki) tarifi.
Arkadașım benim için yaparmısın diye sorunca hemen ișe bașladım....

Umarım beĝenirsiniz...



Malzemeler:

200 g un
200 g kahverengi șeker
120 g fıstık (ben macadamia kullandım)
150 g eritilmiș tereyaĝı
1 paket vanilya
1 yumurta
1 yemek kașıĝı süt (hamur sert olursa daha fazla ilave edin)
1 yemek kașıĝı kabartma tozu
 (kakao)

 
Yapılıșı:

* Tereyaĝı bir tencerede eritin. Kahverengi șekeri ve vanilyayı ilave edip bir güzel çırpın.
Sonra yumurta ve sütü ilave edin. Yine çırpın. Şimdi unu ve fıstıkları ilave edin. (Fıstıkları isterseniz dövün). Hamur sert ise biraz süt ilave edip karıștırın.

* İki çeșit renk istiyorsanız biraz hamuru bașka bir kaba alıp içine kakao ilave edip güzelce karıștırın.

* Hamuru bir saat kadar buzdolabında bekletin.

* Yaĝlı fırın kȃĝıdı serili bir tepsinin üzerine hamurdan iki 1-2 kașık alıp (ben cookielerin büyüĝünü seviyorum) küçük yuvarlaklar halinde dizin. Ortalarında aralıklar bırakın çünkü fırına girdiĝinde cookieler kendiliĝinden daĝılacak ve șekil alacaklardır.

* Önceden ısıtılmıș 200 dereceye ayarlanmıș fırında 7 dakika pișirip alın (daha fazla bekletirseniz içi kuru düșer). Soĝutmaya bırakın ve afiyetle yiyin...

4 Nisan 2012

Fırında patatesli köfte

 
Evet yine been :-))

Bütün hafta kızımın kreși kapalı olduĝundan basit ve pratik aynı zamanda doyurucu yemekler pișirmeliydim...
Düșündüm niyetim patates oturtmaydı ama yeșil biberlerim yoktu derken kafamdan bir tarif uyguladım bugün.
Çokta güzel oldu.... Kızım iki tabak yedi :-)

Herkese tavsiye ederim... Özellikle çocukların çok sevebileceĝi bir lezzet...

Hepinize hayırlı günler...



Malzemeler:

kıyma
sarımsak
bayat ekmek içi
karabiber
tuz
kimyon
sıvıyaĝ
patates
salça veya domates püresi
maydanoz
köfte harcı
1 yumurta

Yapılıșı:

* İlk önce papatesleri yıkayıp ne çok ince nede çok kalın olacak șekilde yuvarlak olarak doĝrayalım fırın tepsisine dizelim (gelișigüzel dizin üzerine zaten köfte ve sos gelecek).

* Sonra köfteleri hazırlayalım: Bir kaba kıymayı alıp içine ezilmiș sarımsak, tuz, maydanoz, karabiber, biraz kimyon, 1 yumurta, biraz bayat ekmek içi ve köfte harcı koyup iyice yoĝuralım ve biraz bekletelim.

* Sonra patateslerin üzerine biraz tuz atıp biraz sıvıyaĝı dökelim.

* Köfteleri șekillendirip patateslerin üzerlerine koyalım (sıkca da koyabilirsiniz köfteleri, biraz sulu olan köfteler piștikce șekilleneceklerdir).

* Sonra sosunu hazırlayalım: Bir kaba domates püresi veya salça koyup içine karabiber, tuz, biraz su, sıvıyaĝı ekleyip iyice karıștıralım. Sosu patates ve köftelerin üzerine dökelim.
Fırın kabının üzerini bir alüminyum folyo ile kapatıp üzerine küçük delikler atıp 160 derecede fırına verelim. Patatesler ve köfteler bayaĝı piștiĝinde folyoyu alıp 5-10dk öyle pișirip fırından alın.

Yanına pilav șahane gidiyor....
Afiyet olsun......

3 Nisan 2012

Baklava yufkası ile tavada gözleme

 
Tavada gözleme o kadar çok hoșuma gittiki arkadașlarım, deĝișik deĝișik içlerle, hamurlarla deneyip durdum...

Baklava yufkası daha nazik olmasına raĝmen :-) lezzet bakımından biraz uĝrașmaya deĝer bence...

Hepinize iyi akșamlar diliyorum....

Emel kaçar :-))



Malzemeler:

hazır baklavalık yufka
peynir
maydanoz
sıvıyaĝ

Yapılıșı:

* İlk önce iç harcımızı hazırlayalım: beyaz peynirle ince doĝranmıș maydanozu iyice karıștıralım.

* Bir tavaya sıvıyaĝ koyalım. Üç dört tane yufkamızı üst üste koyalım (dileyen sıvıyaĝ sürebilir ilk ve ikinci, üçüncü yufkanın üzerine) ve ikiye bölüp keselim. Ortasına iç harcımızı koyup kenarlarını ıslatıp her tarafını ortaya doĝru iç harcı tamamıyla kapatacak șekilde bükelim (zarf gibi)

* Sonra tavamıza koyup altını üstünü kızartalım.

Afiyet olsun...

2 Nisan 2012

Ev yapımı vanilya dondurması


Merhabalar hepinize...

Uzun bir yazı olmayacak yine... Ev yapımı vanilya dondurmasını denedim geçende.
Tadı güzeldi :-)
Ama kararsızım tekrar denesem mi?
Yoksa dondurma makinesi ile mi denesem?

Fikriniz varsa sevinirim...
Sevgiler...

 
Malzemeler:

1 vanilya tohumu içeren vanilya bitkisi
300 ml süt
3 yumurta sarısı
85 g șeker
300 g krem șanti

 
Yapılıșı:

* Vanilya bitkisinin tohumunu ortasını keserek alın. Sütü vanilya tohumu ve vanilya kabuĝu ile tencereye koyun ve tam kaynaycakken ateșten alın. Kapaĝını kapatın ve 30dk. bekletin.

* Yumurta sarılarını șeker ile bir kaba koyup çırpın. Sütlü karıșımı ilave edin ve sıvıyı süzgeçten geçirip bir tencere dökün. Kısık atește biraz koyulașıncaya kadar (ama kaynatılmayacak!) karıștırın. Tekrar kaba döküp tamamıyle soĝuyana kadar bekletin. Sonra kremșantiyi ilave edin.

* Karıșımı buzdolabı için uygun olan bir kaba döküp 4 saat kadar buzlukta bekletin.
4 saat sonra karıștırıp tekrar saat bekletin. Ve yine karıștırın. Servis edene kadar buzlukta bekletin.

Servis etmeden önce dondurmayı 20-30dk. çıkarıp biraz erimesini saĝlayın.

Ben biraz böĝürtlenle süsledim...

Afiyet olsun....

1 Nisan 2012

Patatesli et kavurması


Merhabalar herkese...
Bugün yine güneșli bir gün....
Yemek yendi, kızım uyutuldu...Şimdi tarif zamanı...

Geçen yaptıĝım patatesli, kırmızı biberli et kavurmasının tarifini vermek isrtiyorum sizlere...

Umarım beĝenirsiniz...

Sevgiler...

Malzemeler:

kușbașı doĝranmıș et
yeșil biber
patates
soĝan
sıvıyaĝ
salça
domates püresi
karabiber
pulbiber
köri
tuz
arzu eden dilediĝi baharatı ekleyebilir

Yapılıșı:

* Düdüklü tencereye biraz sıvıyaĝı koyalım. Sonra ince ince doĝradıĝımız soĝanı ilave edelim. Soĝan biraz pembeleșince biraz salça ve domates püresi koyalım. (Çok koymayın yoksa çok kırmızı renk alır et kavurması).
Şimdi içine kușbașı doĝranmıș etleri atıp biraz su ilave ettikten sonra kapaĝını kapayalım.

* Et suyunu çektiĝinde yine su ilave edip et pișene kadar böyle devam edelim.

* Et piștiĝinde içine küp șeklinde doĝranmıș patatesleri ve ince doĝradıĝımız yeșil biberleri ilave edelim. Su gerekirse yine biraz ilave edelim. Tuz ve baharatlarını atalım. Kapaĝını kapatıp yine 10-15dk pișirelim

* Et ve patatesler piștiĝinde servis yapalım.

Afiyet olsun :-)